Jeugd Commissie

Jeugdcommissie
Welkom bij de jeugdafdeling van volleybalclub Gemini-S!

De jeugdcommissie is er voor onze jeugdleden en heeft als doel de jeugdleden enthousiast te maken én te houden. We zorgen er voor dat er zoveel mogelijk gevolleybald kan worden, met alles wat daar omheen hangt. Want volleybal is een sociale sport! Bij Gemini-S vormt de jeugd een belangrijk onderdeel van de vereniging. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen die graag willen volleyballen bij onze club terecht kunnen. Wij bieden dan ook trainingen aan voor vrijwel alle leeftijden en niveaus. Onze jeugdtrainers zijn allemaal gediplomeerd en hebben verstand van het spelletje. We vinden het belangrijk dat de kinderen in goede handen zijn.

CMV 6 t/m 12 jaar (mini’s)
Bij onze vereniging kunnen kinderen vanaf 6 jaar het volleybalspelletje leren aan de hand van verschillende Cool Moves Volleybal (CMV) niveaus.  Spelenderwijs kun je hier bekend worden met het volleybalspel en als je wilt kun je ook al voorzichtig beginnen met wedstrijdjes spelen in de vorm van toernooitjes. Klik hier om meer te lezen over CMV(mini’s) bij Gemini-S.

Smashball
Seizoen 2015-2016 starten we bij Gemini-S met Smashball. Smashball is een nieuwe volleybal leermethodiek voor jeugd en bij dit nieuw ontwikkelde spel staat het stoerste gedeelte van volleybal centraal; de smash! Want wie vindt smashen nu niet leuk? Vanwege een laag net zijn spronghoogte en timing geen remmende factoren voor succesvolle acties. Intensief bewegen en zo hard mogelijk een bal via de grond slaan staan centraal. Klik hier om meer te lezen over Smashball bij Gemini-S.

Jeugd 12 t/m 18 jaar
Kinderen vanaf 12 jaar worden ingedeeld in een jeugdteam. Afhankelijk van hun leeftijd en spelniveau worden ze ingedeeld in een C-, B-, of A-jeugdteam.

De basistechnieken zijn bij de mini’s aangeleerd, maar nu gaan ze ook echt spelen op een groter veld en spelen zes tegen zes. Dit zijn de eerste stappen naar het echte volleybalspel. Bij de C-jeugd worden de volleybaltechnieken verder ontwikkeld. Bij de B-jeugd wordt er gespecialiseerd als het gaat om de functies binnen een team. Aan het eind van de B-jeugd periode zijn ze klaar voor de laatste stap naar de senioren. Dit is de A-jeugd. Bij de A-jeugd worden de volleybalspecifieke vaardigheden nog verder ontwikkeld en wordt er ook meer gewerkt aan tactische aspecten. Klik hier om meer te lezen over Jeugd 12 t/m 18 jaar bij Gemini-S

Beachvolleybal
Bij Gemini-S kan er het hele jaar door gevolleybald worden. Zodra het zaalseizoen namelijk is afgelopen krijgen de jeugdspelers van Gemini-S beachvolleybaltrainingen tot aan de zomervakantie. Gemini-S heeft namelijk een eigen beachaccommodatie waar de jeugd onder leiding van ervaren beachtrainers ook dit leuke volleybalspelletje kunnen leren. 
 
Activiteiten
Ieder jaar organiseert de Jeugdcommissie van Gemini-S een aantal leuke activiteiten voor de jeugd. Door activiteiten te organiseren voor de jeugd willen we zorgen voor een groepsbinding binnen de jeugdgroep van de vereniging. Dit vinden wij erg belangrijk. Afgelopen seizoen zijn we bijvoorbeeld naar een eredivisiewedstrijd geweest,  zijn we met z’n allen wezen bowlen en nog vele andere leuke dingen! 
 
Kennismakingsclinic
Gemini-S biedt in de maanden juni/juli en augustus/september 4 beachvolleybaltrainingen en 4 zaalvolleybaltrainingen aan om kinderen in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar kennis te laten maken met beachvolleybal en zaalvolleybal. De kosten hiervoor  zijn eenmalig €25,-. Zodra de inschrijving weer open gaat voor deze kennismakingsclinic zal hier bericht over komen op onze website.

Wil jij ook een keer meetrainen bij een van de jeugdtrainingen van Gemini-S? Dat kan! Je kunt zelfs drie keer meedoen zonder verplichtingen, om te kijken of de sport ook iets voor jou is. Stuur een mail naar jeugd.geminis@gmail.com en we sturen je zo snel mogelijk een mailtje terug wanneer je mee kunt doen. Heb je nog andere vragen, dan kun je die ook altijd via dit mailadres stellen.

Commissieleden

Naam Taken E-mail
Kim Vergers Contactpersoon meisjes jeugd.geminis@gmail.com
Sunny Li Contactpersoon jongens jeugd.geminis@gmail.com
Tom Gravesteijn Contactpersoon ouders jeugd.geminis@gmail.com
Daniël Rothmund Contactpersoon trainers jeugd.geminis@gmail.com
Marlijn van Hartingsveld Contactpersoon activiteiten jeugd.geminis@gmail.com
Marianne Fey Beheer JC-mail jeugd.geminis@gmail.com
Sanne van der Linden Contactpersoon mini's jeugd.geminis@gmail.com
Sanne van der Linden Organisator Smashball smashballopen@gemini-s.nl

Belangrijke bestanden

geminis_oudercoach_v10.pdf
“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Jenny
 • Marianne Groeneveld
 • Walter & Maria
 • Gargamel
 • Lynne & Mike
 • Elko's opa
 • Els en Wijbe
 • Anne
 • Ingrid
 • Opa van Anne
 • Art van Iperen
 • Willeke, scheids dames 4
 • Familie Macaco
 • Emy en Huib Coppens
 • Kafka
 • Paul en Jeanette
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?