2 verslagen in 1

Gepost op donderdag 14 januari 2016 door Marith de Vries


Gemini S DS 1 – Spaarnestad DS 2
Afgelopen zaterdag waren wij te vinden in de Beyneshal in Haarlem. Hier moesten wij spelen tegen de gevreesde nummer 2 Spaarnestad DS 2. Maar we gingen er met volle moed tegenaan en hadden er zin in. Judith van Rooijen was weer terug van haar vakantie en was erbij. En natuurlijk was onze trouwe supporter Wesley er ook om te kijken. Anton was er helaas niet maar gelukkig was Lianne er om ons te coachen.
 
We begonnen aan de start met Aike, Sanne, Sterre, Judith Vos, Renate, Wendy en Marith. We gingen er goed tegen aan en merkte dat we best gelijk op gingen. Hoewel het best mee viel hoe goed ze waren lieten ze ons toch zien waarom ze nr. 2 staan en wonnen 25-17 van ons.
 
De tweede set kwam Kim er in voor Aike en Mayke voor Sterre. Deze set begon wat moeizaam. En we kwamen telkens wat punten achter te staan. Er werden helaas ook wat foute services gemaakt. Wat opviel was dat alle geserveerde ballen links in het veld kwamen hierdoor konden we schuiven in het achterveld. Jammer genoeg verloren we deze set met 19-25.
 
De derde set werd er weer gewisseld. We speelden met Kim, Sanne, Wendy, Mayke, Judith Vos, Lidy en Marith. Deze set waren we gebrand om te winnen, we moesten en zouden een setje pakken. Zo gezegd zo begonnen. We stonden voor, maar helaas op de helft van de set lieten we onze koppies toch weer hangen en begon Spaarnestad weer punten te pakken. Hierdoor verloren we met 21-25.
 
De laatste set. Er kwamen weer wat andere spelers in. Zouden we deze set dan echt nog even pakken? We gingen redelijk van start en wisten nu hoe de tegenstander aan het spelen was, maar toch bleek het nog altijd lastig om te scoren. Ook deze set verloren we met 21-25.
 
Na afloop kwamen we met ze allen in de kantine en gingen we de heerlijke brownies van Aike eten en was het verlies alweer snel vergeten. Volgende wedstrijd beter!
 
 
Bekerwedstrijd Gemini S DS 1 – MOVE DS 1
Woensdag 13 Januari stond de bekerwedstrijd tegen MOVE op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld in onze eigen hal. We kende onze tegenstander niet dus wisten niet wat te verwachten. Anton was er gezellig weer bij om ons te coachen. Het halfuur inspelen was een beetje een rommeltje maar we werden goed warm. Mayke was er niet bij en Kim was helaas geblesseerd en kon niet spelen.
 
We begonnen aan de eerste set. Aike als spelverdeelster, Marith als libero, Sanne en Renate op buiten, Sterre en Wendy op midden en Judith Vos als diagonaal. Sommige moesten even inkomen maar dat ging snel weg. Al gauw was het bij de tegenstander een rommeltje en ons doel was daar niet in mee te gaan. Renate kwam er in voor Sanne die kon zo even rustig worden aan de kant. Ons spelletje ging sneller en daarmee wonnen we met 25-16.
 
De tweede set kwam Judith van Rooijen er in voor Marith en Dagmar op midden voor Sterre. We gingen lekker van start. Judith moest wel weer even wennen na 4 weken geen volleybal, als een bal uit is moet je hem juist ‘’niet’’ aanraken. Dat ontwijken moet weer even op gang komen. Wat er met Lidy gebeurde kon niemand verklaren, op de grond gaan liggen met je benen wijd als er geserveerd word. Ze dacht dat de bal uit was en wou er nog iets charmants van maken. Dagmar was verassend goed aan het serveren en zorgde zo voor 7 puntjes erbij.
Onze focus waren we later een beetje kwijt waardoor de tegenstander aan het eind bij ons in de buurt kwam. Maar we maakten ze toch af met 25-21.
 
De laatste set knalden we met Renate, Sanne, Sterre, Dagmar, Judith van Rooijen, Aike en Judith Vos. We hadden ons eigen kleine publiek dus ook deze set zouden we pakken. Met veel liedjes en gejuich wouden we even laten zien wie de baas is in het veld. Ook in deze set merkte we hoe belangrijk het is om je eigen spel te blijven spelen. Maar Sterre zorgde ervoor dat de bal niet eens meer bij ons kwam die viel BOEM op de grond. Ook onze aanvallers waren goed diep in het veld aan het scoren.  Zo kregen we deze set ook te pakken met 25-21.
 
 
 
 
 “SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Walter & Maria
 • Anne
 • Kafka
 • Willeke, scheids dames 4
 • Paul en Jeanette
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Gargamel
 • Els en Wijbe
 • Marianne Groeneveld
 • Familie Macaco
 • Lynne & Mike
 • Art van Iperen
 • Jenny
 • Emy en Huib Coppens
 • Elko's opa
 • Ingrid
 • Opa van Anne
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?