Asics Open Club van de jongens B

Gepost op maandag 07 januari 2013 door Stefan ten Voorde

De dag begon al vroeg voor onze jongens. Om half 8 stonden er maar liefst 11 frisse spelers, 3 coaches en 5 ouders om half 8 ’s ochtend voor de Dudok Arena, klaar en gereed om naar de Harenkarspelhal in Tuitjenhorn te gaan voor de voorrondes van Asics Open Club. Maar we hadden een probleem, Jorn die ontbrak! Na een telefoontje van Pepijn bleek hij zich verslapen te hebben.. Gelukkig haalt onze heldin en chauffeur Henny hem thuis op, nadat hij een uurtje meer kostbare slaap had gehad…

Gelukkig kwamen we ruim op tijd zonder files aan in Tuitjenhorn. Rustig kleedden we ons allemaal om en bereidden ons mentaal voor op de eerste wedstrijd tegen Ardea. Alleen nog even jellen en we konden gaan inlopen! Eenmaal ingespeeld en al konden we dan eindelijk aan onze wedstrijd beginnen. De eerste set begon goed en werd al vrij snel gewonnen met 25-9 door Gemini-s. De tweede set was ook al geen grote partij en werd ook snel en gemakkelijk gewonnen met 25-12. Dat was mooi want toen waren al de eerste puntjes al binnen!

Met nog 3 wedstrijden te gaan hadden we een wedstrijd rust. Ieder lekker een broodje eten en zich weer goed voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen Keistad. Deze wedstrijd was een stuk interessanter dan de voorgaande wedstrijd tegen Ardea, er kwam al meer vorm in het spel en de bal ging lekker aanvallend rond van kant naar kant. Met een geweldige servicesessie aan aces van Bob wisten we deze al snel te verslaan met 25-12! De tweede set was eveneens geen grote uitdaging en werd met dezelfde eindstand gespeeld op het scorebord. Na de vierde set van de dag binnen te hebben gesleept, konden de mannen van Gemini zich opmaken voor de wedstrijd tegen Madjoe.

Ook deze derde tegenstanders stelde niet veel voor ten opzichte van de rest van de poule. Met wat heerlijke killblokjes van Niels die toen onze midden was, wisten wij ook deze met 2-0 in sets te verslaan.

En toen kwam de match of the day. De Geminiaanse helden versus het thuisspelende Boemel. Mede door het gelijkwaardige niveau in de toch altijd licht vijandelijke sfeer tussen deze twee teams beloofde het een echte kraker te worden. En een echte kraker dat werd het! Gemini begon goed aan de wedstrijd. Maar ondanks het goede spel aan de kant van Gemini wist de Boemel steeds bij te blijven. Er werd goed gepasst en er werden aan beide kanten prachtige punten gescoord. Punten die nooit gescoord konden worden zonder de setters van Gemini, die met name in de eerste set uitblinkten. Gemini kreeg steeds meer vat op deze set. Met lange rally’s en volleybal van het hoogste niveau werd de eerste set binnengesleept met 25-19 voor Gemini! Vrolijk en misschien een tikje te gemakzuchtig gingen we de tweede set in. Deze set verliep minder als de eerste set. Door een goede serviceserie aan Boemelse kant keek Gemini al vroeg in de tweede set tegen een grote achterstand aan. Door misverstanden tussen spelers en met name de servicepass die minder begon te lopen konden we niet bijkomen bij de Boemel. Onder luid gejoel van het thuispubliek haalde de Boemel de tweede set binnen met 25-16. Opzich een teleurstellend resultaat, de Boemel werd met deze stand namelijk eerste in de poule. Het positieve aan de wedstrijd is dat Gemini nu weet waar het aan moet trainen, natuurlijk onder leiding van de topcoaches.

Nouja… verloren, heel even boos zijn, en met opgeheven hoofd door naar de kruisfinale! Deze wedstrijd beloofde een zware pot te worden. Niet omdat de tegenstanders Compaen zo goed waren, maar omdat het al de 5e wedstrijd van vandaag was, en iedereen er inmiddels al 8 uur sporthal op had zitten. Gemakkelijk werd de kruisfinale door Gemini gewonnen. Een prima wedstrijd. Het “verlies” was natuurlijk al lang weer verwerkt, en na het douchen gingen we met z’n allen aan op huis. OH NEE! Een van de topcoaches wilde per se nog een big mac scoren! Want ach ja, een paar kilotjes meer of minder maakt voor deze student niets uit. Jammer dat de ouders evenals de spelers geen zin meer hadden om naar de mac te gaan… Hé Thijs…

Wij kijken met een tevreden blik terug op de lange dag in Tuitjehorn! Niet alleen omdat we door zijn naar de halve finale ronde van Open Club, maar vooral omdat het een hele leuke dag was met het team. “Jullie zijn een echte groep” vertellen de coaches ons.

Bedankt Pepijn, Remko en Thijs voor jullie aanwijzingen, hulp en gezelligheid deze dag!

Fans, supporters en aanhang, we zien jullie terug in de halve finale!

Frank en Stefan

(Special thanks to Marlijn, de fysio)“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Familie Macaco
 • Lynne & Mike
 • Emy en Huib Coppens
 • Elko's opa
 • Paul en Jeanette
 • Opa van Anne
 • Els en Wijbe
 • Walter & Maria
 • Kafka
 • Jenny
 • Willeke, scheids dames 4
 • Art van Iperen
 • Ingrid
 • Marianne Groeneveld
 • Gargamel
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Anne
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?