Beker Heren 1

Gepost op zondag 25 november 2012 door Bas Markus

Afgelopen zaterdag stond het bekertoernooi op de agenda voor Tauw Gemini-S H1. Het begon al goed, we vertrokken half 11 vanaf het Dudok. Maar waar bleef Guido? Toen bedachten we dat het wel slim was om Guido te bellen en te vragen of die al wakker was en waar hij bleef, en dat bleek erg zinnig want Guido, zo goed als hij kan lezen had het mailtje helemaal verkeerd begrepen, en dacht dat we om 11 uur zouden vertrekken. Dus snel Guido thuis opgehaald en op naar Borne, waar het bekertoernooi zou plaatsvinden.

Onze eerste tegenstander was Apollo 08, uitkomend in de 1ste divisie. Met Sander als libero, Tom en Bas als passer-lopers, Erik als spelverdeler, Remko en Tim op midden en Pepijn op diagonaal werd er aan deze wedstrijd begonnen. We kregen als opdracht mee (bijna) alle side outs te maken. Al na een paar punten was het duidelijk dat we onze opdracht niet goed uitvoerden, maar na veel strijdlust en toch goed werk werd de eerste set gewonnen! Toen de 2e set, we begonnen slap en keken al gauw tegen een achterstand van 10-1 aan. Eindelijk begonnen we een beetje te volleyballen en kwamen we steeds dichter in de buurt van Apollo 08. Helaas konden we de achterstand niet goed maken en verloren we de 2 de set met 25-18.

In de 3e set gingen we weer vol goede moed het veld in, helaas was dit niet genoeg om ook echt goed te beginnen. We keken al snel weer tegen een achterstand aan, maar gelukkig hadden we het nog niet opgegeven en met een achterstand van 22-18 kwam Martijn aan service en dit pakte goed uit. Na veel servicedruk van Martijn en de lekkere killblockjes van Tim wonnen we deze set nog met 25-23! De 4e set werd hetzelfde als de vorige sets erg slap begonnen en kregen we het niet voor elkaar om te domineren en zo verloren we deze set met 25-20.

Toen set 5, jawel de eerste 5 setter van het seizoen! Eigenlijk weer het zelfde verhaal als alle andere setjes niet scherp genoeg en niet genoeg sideouts gemaakt. Helaas maar waar verloren we deze set met 15-9… Voor het eerst het seizoen zijn we dicht bij een overwinning gekomen!

We gingen meteen door met de tweede wedstrijd, dit keer tegen Twente uit de Topdivisie. De uitwedstrijd dit seizoen hadden we al kansen om setjes te pakken dus we hadden er al het geloof in!

We begonnen deze wedstrijd met Mark als libero, Sander en Bas als passerlopers, Elko en Remko op midden, Guido op diagonaal en Erik als spelverdeler. De eerste set liepen we erg goed met Twente mee tot 19-20 ging het gelijk op maar op deze stand wist Twente het gat te slaan, Tim werd er nog ingewisseld voor Elko om zijn killblockjes ook in deze wedstrijd te laten zien. Helaas voor Tim werd deze kans hem ontnomen door slordig pass werk van onze verdedigers. Zo verloren we de eerste set.

De tweede set gingen we weer vol goede moed het veld in want ja, we waren zo dichtbij en het moet dus echt kunnen! Helaas bleek het tegendeel, we kregen het niet onder controle en ook deze set verloren we.

In de 3de set was de koek op, na al 7 sets in de benen voor sommige spelers konden we Twente niet meer bijbenen, we kamen al snel op achterstand en na een ontzettend slechte shotbal van Bas die, jawel, onder het net door ging en een mooie muurservice van Sander werd helaas ook deze set verloren en stonden we met lege handen na een middagje volleybal.

Gelukkig kwamen we er in de kantine achter dat ze wel lekkere Hertog Jan Bock biertjes hadden. Na een paar kleine biertjes en nog even bij Apollo 08 tegen Twente te hebben gekeken was onze volleybal dag weer helemaal klaar. Het positieve van deze dag is dat we erg veel servicedruk hebben kunnen uitoefen waar we de hele
week op hadden getraind, dus deze week er weer vol tegen aan en het waar maken tegen Sneek.

Dus kom H1 zaterdag 1 December aanmoedigen! We spelen om half 4 in het Dudok Arena tegen Sneek!“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Jenny
 • Marianne Groeneveld
 • Elko's opa
 • Familie Macaco
 • Willeke, scheids dames 4
 • Walter & Maria
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Kafka
 • Ingrid
 • Paul en Jeanette
 • Lynne & Mike
 • Els en Wijbe
 • Gargamel
 • Opa van Anne
 • Emy en Huib Coppens
 • Anne
 • Art van Iperen
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?