Dames 1: In één week tegen Amsterdam en Bovenkarspel

Gepost op dinsdag 07 maart 2017 door Judith Vos

Deze week stonden er weer twee wedstrijden op het programma.
Donderdagavond mochten we afreizen naar Amsterdam. Overdag had iedereen al beeldschermen en smartboards groener ingesteld, zodat we voorbereid waren op de knalgroene sportzaal. Blijkbaar had Amsterdam hier lucht van gekregen, want de wedstrijd werd gespeeld in de paarse zaal.
De set werd begonnen met Sanne en Renate als passer-lopers, Sabine en Mayke als middenaanvallers, Kim als spelverdeler, Dagmar op de diagonaal en Judith v. R. als libero. Alhoewel er goed gespeeld werd door de dames van Gemini S moesten de we steeds tegen een kleine achterstand aankijken. Wanneer deze werd ingelopen door de dames uit Hilversum, zette VV Amsterdam weer iets aan. De set ging met 25-20 naar Amsterdam.
Om Sanne haar geblesseerde bovenbeen toch wat rust te geven, startte Judith V. de tweede set als passer-loper. De dames uit Amsterdam begonnen direct scherp aan de tweede set, waardoor het leek op een herhaling van de eerste set. Door een goede servicebeurt van Renate werd de achterstond echter omgedraaid naar een voorsprong. Helaas kon Gemini S deze voorsprong aan het einde van de set net niet vasthouden. In een spannende ontknoping ging de tweede set alsnog met 26-24 naar VV Amsterdam.
De derde set leek er geen einde te komen aan de eerste opslagbeurt van Kim. De set werd gestart met een 9-0 voorsprong voor Gemini S. Alhoewel de Amsterdamse dames verschillende pogingen waagden om deze voorsprong in te lopen, was de marge ruim genoeg om de derde set met 20-25 binnen te halen.
Na het verlies van de derde set, was VV Amsterdam gebrand om de wedstrijd niet langer dan 4 sets te laten duren. Gemini S keek al snel tegen een achterstand aan. Judith v. R. kreeg in deze set te veel last van haar knieblessure, waardoor Sanne tijdens deze set terug in het veld kwam, maar nu  als libero. In deze set kreeg Kim een prachtig compliment van de tegenstander. Lonike kwam erin voor Kim en kreeg de opmerking dat “de kleine spelverdeler” in het veld kwam. Dit betekent dat de tegenstander Kim dus de GROTE spelverdeler vonden! Helaas werd de vierde set met 25-17 verloren, maar Kim haar avond kon niet meer stuk.
 
Zaterdag stond de thuiswedstrijd op het programma tegen de oude club van Kim, Simokos. De wedstrijd startte later in verband met het zeer geslaagde ouder-kind minitoernooi. Om half 6 begon Gemini S sterk aan de wedstrijd. De blessures die donderdag voor een aantal gedwongen wissels zorgden, leken na anderhalve dag rust voldoende hersteld. De beginopstelling was daarom gelijk aan die van donderdag. Met veel servicedruk liep Gemini S steeds verder uit. Geen moment kwam de winst van de eerste set in gevaar en met 25-19 werd deze set binnengehaald.
De tweede set liet hetzelfde beeld zien. Na een prachtige servicebeurt van Maaike werd een gat geslagen van 7 punten. De dames van Gemini S hielden het goede spel vast en vanaf de bank werd enthousiast aangemoedigd. De tweede set ging met 25-18 naar de dames uit Hilversum.
Helaas kon Gemini S de focus niet vasthouden en ineens werden de dames overklast door Simokos. Al snel was de derde set voorbij met een stand van 10-25.
In de vierde set herpakten de dames uit Hilversum zich weer. Aan weerskanten werden de side-outs gemaakt. Helaas pakten de dames uit Bovenkarspel halverwege de set een kleine voorsprong die zij niet meer weggaven, waardoor zij de set binnenhaalden met 22-25.
Heren 1 moest dus toch nog even wachten voordat zij het veld op mochten, want er kwam nog een vijfde set. Simokos begon met een hele sterkte servicereeks, en het telbord toonde een stand van 0-7. Kon dit nog wel worden ingelopen? Het antwoord is “ja”. Na weer een mooie service-invalbeurt van Maaike en vervolgens de service van Dagmar, kon de stand gelijk getrokken worden naar 12-12. Het niveau van het spel was van beide teams hoog, maar helaas trok Simokos aan het langste eind. De vijfde set werd met 13-15 verloren.
 
Deze week toch weer 3 punten binnengehaald en deze kunnen de dames van Gemini S heel goed gebruiken.
 “SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Kafka
 • Opa van Anne
 • Gargamel
 • Emy en Huib Coppens
 • Willeke, scheids dames 4
 • Elko's opa
 • Ingrid
 • Lynne & Mike
 • Paul en Jeanette
 • Jenny
 • Art van Iperen
 • Walter & Maria
 • Anne
 • Marianne Groeneveld
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Familie Macaco
 • Els en Wijbe
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?