De slag bij Catenaccio

Gepost op maandag 20 november 2017 door Daniel Rothmund

De mannen van het tweede hadden zaterdag de taak om het fort te verdedigen tegen de Zuiderzeelieden uit Enkhuizen. Of het aan een vis-dieet ligt of dat er iets anders  in het water zit in Enkhuizen is niet duidelijk, maar bij de binnenkomst van Madjoe wisten we dat we het niet van onze lengte moesten hebben. Dit is iets waar we inmiddels wel aan gewend zijn, maar gelukkig waren we (zoals ook de rest van het seizoen) wel knapper.
 
Victor was weer terug na een ziekbed van een week, of in elk geval maandag- en woensdagavond. Gelukkig weten we van Heren 1 dat minder trainen absoluut niet ten koste hoeft te gaan van het resultaat. Dit betekende voor het eerst in een paar weken weer een complete selectie van 11 heren 2. Nadat we het inslaan ruimschoots hadden verloren begonnen we met een basis van Jurjen, Niels, Peter, Toon, Max, Koen en Daniël aan de wedstrijd. We begonnen direct alsof we niets te verliezen hadden aangezien het scoutingrapport van Heren 1 niet veel goeds beloofde en we zo maar eens weinig kansen zouden krijgen. We direct op een kleine voorsprong tegen de reuzen uit Enkhuizen, de servicedruk en passing was goed op orde. De aanvallers besloten Madjoe te verwarren met een afwisselend repertoire aan aanvallen, van prachtige rolletjes en harde ballen via het blok, tot af en toe een bal snoeihard midden in het blok om de aandacht even af te leiden van de stand. Dit strijdplan werkte perfect, richting het eind van de set liepen we dankzijn een lange service serie van Jurjen verder uit en met 25-17 was de overwinning daar. Dit hadden we zelf niet helemaal verwacht en dit werd dan ook goed gevierd.
 
Met een 1-0 voorsprong in de pocket en dezelfde spelers in het veld begonnen we aan de tweede set. Ondanks ons heerlijke spel van de eerste set was het duidelijk dat Madjoe nog meer tegenstand kon bieden. We hielden goed vast aan het strijdplan "laat de bal niet op de grond vallen", en met succes. We wisten veel te verdedigen en op allerlei manieren de bal terug over het net te krijgen. Peter had Madjoe helemaal tuk door eerst twee set-ups te geven, voordat hij de doorprikbal / lob in het midden van het veld te voorschijn te halen. Niels wist het spel heerlijk te verdelen en de verdediging wist niet wat ze moesten met de creatieve oplossingen van onze aanvallers. Ze kregen maar geen controle over onze service en tot onze eigen verrassing werd deze set een herhaling van de eerste: 25-17.
 
In de 4e set was Jorn in het veld gekomen en wisten wij dat het een lastig verhaal zou worden. Ook Madjoe had wat wisselingen gemaakt in de hoop de wedstrijd om te draaien. We moesten deze set pakken om de wedstrijd in ons voorbeeld te beslissen en geen vijfde set te hoeven spelen. De teamspirit zat er weer goed in nadat we ons goede gevoel een setje rust hadden gegeven. We scoorden onze punten op de meest creatieve en verrassende manieren, dit tot frustratie van Madjoe. Ondanks deze frustratie aan de overkant ging de set lang gelijk op. Wij wisten heel veel van de grond te houden en vanaf 19 gelijk wist Niels met zijn service een klein gaatje te slaan. De spanning was om te snijden en voor elk punt werd gejuicht alsof het een wedstrijd op zich was. Op 24-23 ging er een set-up naar Max, die in blinde paniek de bal maar ergens richting het blok besloot te gooien: in de brievenbus. 25-23 en een overwinning op Madjoe; wat een wedstrijd, wat een overwinning!
 
Uiteindelijk was het goed dat iedereen er weer bij was en de manier waarop we als team hebben gespeeld was mooi om te zien. Het was duidelijk dat we bereid waren voor elkaar door het vuur te gaan en ook op lastige momenten werd er positief gecoacht. De beleving zat er goed in en dit samen met ons vermogen om de tegenstanders te frustreren heeft ons aan deze heerlijke overwinning geholpen. De sfeer na de wedstrijd was natuurlijk ook fantastisch en opmerkingen van de tegenstanders over ons spel (waarschijnlijk voortkomend uit jaloezie), zorgden ervoor dat de drankjes na de wedstrijd extra lekker smaakten.
 
We kunnen even bijkomen van de overwinning en over 2 weken spelen we uit tegen nummer 1 Allvo en hier zullen we minstens hetzelfde niveau neer moeten zetten.“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Anne
 • Opa van Anne
 • Ingrid
 • Elko's opa
 • Willeke, scheids dames 4
 • Art van Iperen
 • Walter & Maria
 • Lynne & Mike
 • Marianne Groeneveld
 • Jenny
 • Emy en Huib Coppens
 • Familie Macaco
 • Kafka
 • Els en Wijbe
 • Gargamel
 • Paul en Jeanette
 • Ben en Margriet Hiemstra
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?