Feest in Assen - KVT 2018

Gepost op woensdag 02 januari 2019 door Wijbe Koster

Ook dit jaar was Gemini-S weer vertegenwoordigd bij het Kerst Volleybal Toernooi in Assen . Kortweg het  “ KVT “ genoemd . Gemini-S speelde in Heren Hoger II  mee en speelde alle wedstrijden in de Peelohal , knus en gezellig .Het Gemini-S team bestond uit Bas , Vincent , Maarten en Stefan uit ons heren 1 team en Bob , Luca , Wessel en Martijn uit ons heren 4 team met daarbij voormalige speler Niels . Met enkele oefenpotjes hebben we ons voorbereid op dit toernooi .We verbleven ook dit jaar in Hotel De Jonge , dat midden in het centrum van Assen ligt . Makkelijk voor de avondlijke en nachtelijke kroegen rondjes . Maar ook lekker rustig als je daar behoefte aan hebt en natuurlijk een heerlijk ontbijt .
Voor ons eerste potje in de Peelohal moesten we om 10.20 uur aantreden na onze heenreis `s ochtends vroeg vanuit Hilversum . Er werd meteen hard gewerkt . Bob moest als libero nog wel wennen aan het bovenhands passen van de harde opslag van de tegenstander . Maar we wonnen duidelijk met 25-15 en 25-13 . Waarna de meesten snel naar de AH om de hoek gingen om “voeding” in te slaan .
Voor het tweede potje moesten we om 12.50 uur op het veld staan tegen Sudosa Desto , die hun eerste wedstrijd dik hadden gewonnen . Inmiddels was de familie Van Leeuwen gearriveerd om onze verrichtingen te aanschouwen . Het werd een fantastisch duel op hoog niveau . En.., we wonnen ook deze pot met 25-19 en 29-27 .
Het derde potje ging om 15.50 uur na wat hangen in de hal en de kantine tegen Volley2B . Met onze super aanvaller Bas aan de kant wonnen we dit duel toch nog vrij makkelijk met 27-25 en 25-13 . Ja , er stond inmiddels een “goed en vooral aantrekkelijk Gemini-S team” te ballen zo zeiden enkele omstanders . Om 17.30 uur zijn we met z`n allen naar de pizzeria getogen voor een Italiaanse maaltijd .
De laatste pot voor deze dag begon om 19.10 uur tegen Universiteit Twente . Ook zij hadden al twee wedstrijden gewonnen . Dus zouden we bovenaan blijven staan of …. Wij hadden een brede selectie en konden dan ook makkelijk wisselen . De Twentenaren werden ruim afgetroefd met 25-18 en 25-19 .
Om half negen op naar hotel De Jonge midden in het centrum . Daar hebben we ons geïnstalleerd en gingen we vervolgens “Assen in “. Kroegen , pool-bar enz.  Na een dag met alleen maar overwinningen was iedereen goed gemutst . En gelukkig hoefden we de volgende dag niet zo vroeg te spelen . Hoe laat iedereen uiteindelijk ging slapen weet ik niet , maar de volgende morgen was iedereen om 09.15 uur bij het ontbijt . Daar vernamen we  dat de groep van Stefan die nacht met z`n drieën 100 bitterballen warm en koud hebben weggewerkt . Nee toch ? Als dat maar goed komt . Om 10.15 uur op naar weer de Peelohal .
Onze vijfde wedstrijd van 11.10 uur ging tegen DIO Bedum . De eerste set ging gemakkelijk ( ja, Vincent jij was aan de kant ) met 25-16 naar ons . Maar oh, jee , de gemakzucht sloeg toe !  We verloren met 25-22 !!( en nu was Maarten aan de kant ..) . Nou , toch maar niet treuren . Er paar spelers gingen terug naar het hotel om nog maar even wat te rusten ….
De zesde match uit de poule om 15.00 uur tegen VVZE . Een beetje raar , maar zij hadden zich voor deze wedstrijd nog maar even versterkt met spelers uit hun team bij Hoger I . En of ze nog een libero mochten inpassen … Van onze kant OK hoor . Nou spelen !  En hoe ! Er ontspon zich een fantastische wedstrijd op hoog niveau . De eerste set wonnen we met 25-10 ! We werden hierdoor eerste in de poule van 7 teams ( er waren 3 poules van 7 teams ). De VVZE`ers zeiden dat we met zo`n team gemakkelijk mee kunnen doen bij Hoger I . En de tweede set wonnen we ook met 25-21 ( met Bas aan de kant ). We bleven ongeslagen .
Om 16.40 uur moesten we de kwartfinales spelen tegen Hannover uit Duitsland . We werden gewaarschuwd voor hun middenmannen en een gevaarlijke aanvaller . Het devies werd : serveer niet op de libero en wees bedacht op geraffineerde plaats-ballen . En zo ontspon zich ook voor het vele publiek een machtige partij volleybal . We trokken de eerste set geleidelijk naar ons toe en wonnen deze met 25-17 . en zo ook de tweede set met 25-19 . dus de halve finales in .
De halve finale om 18.20 uur ging tegen Doortik . Zij waren echt een Hoger I-team ; heel goed op alle posities , maar zij hoorden niet thuis in hoger II . Echter de wedstrijd was weer een mooie les voor onze boys . We boden prima weerstand , maar verloren met 25-23 en 25-19 . Net geen finale dus .
`s Avonds laat zijn we opgefrist naar de Chinees gegaan en met z`n allen heerlijk en vooral ook gezellig gegeten . Daarna zijn we in de lounge van De Jonge tot ongeveer 01.00 uur lekker gaan uitzakken en kletsen over van alles en nog wat . Jongens , ik moet jullie een compliment maken voor jullie omgaan met elkaar en bovenal jullie inzet bij de wedstrijden . Ik zag schitterende wedstrijden en een schitterend team .
 
 
 “SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Elko's opa
 • Emy en Huib Coppens
 • Marianne Groeneveld
 • Jenny
 • Walter & Maria
 • Familie Macaco
 • Kafka
 • Lynne & Mike
 • Paul en Jeanette
 • Anne
 • Ingrid
 • Opa van Anne
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Art van Iperen
 • Willeke, scheids dames 4
 • Gargamel
 • Els en Wijbe
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?