Gehavend Gemini-S bekert net niet verder

Gepost op zaterdag 23 november 2013 door Tim de Bree

Afgelopen zaterdag stond voor de mannen van Gemini-S de derde ronde van de nationale beker op het programma. Samen met US(C) en Vocasa kon worden bepaald wie de korte route naar Europees Volleybal mocht voortzetten. Op voorhand waren er flink wat personele problemen. Door vakanties en blessures waren er slechts 7 wedstrijdfitte spelers beschikbaar. Gelukkig werd SuperToon bereid gevonden om deze dag de wedstrijdselectie te complementeren.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Vocasa, het team van oud-trainer Johan van Zelderen. Altijd een extra drive om te winnen!!!! Het spel dat wij in de eerste set lieten zien was aardig maar na een redelijk gelijk opgaande set stond er 20-25 voor Vocasa op het telbord. Coach Gerben hamerde erop dat we aardig aan het spelen waren maar om te winnen was er meer nodig.

Deze aanpak bleek goed te werken. In de tweede set werd meer gas gegeven en werd vooral de passline van Vocasa goed onder druk gezet. Dan wordt blokkeren en verdedigen toch ineens een stuk makkelijker. Met fraaie killblocks en mooie defense ballen werd deze set met 25-21 winnend afgesloten!

In de derde set werd er nog een stapje extra gedaan waardoor Vocasa kansloos was in deze set. De fraaie klillblocks en mooie defense ballen werden aangevuld met heerlijke asses en stijlvolle doortikballen..resultaat: 25-18 en 2-1 voor ons.

Ook de vierde set werd dit niveau vastgehouden. Vocasa kon bijblijven, maar uiteindelijk sloegen zij op 24-23 voor ons de bal ver uit. Set winst en de wedstrijd met 3-1 in de pocket!! Winnen is normaal al lekker…maar tegen Vocasa geeft dat een nog lekkerder gevoel!!

Omdat US(C) de eerste wedstrijd met 3-2 had gewonnen was 1 ding duidelijk: Vocasa, op voorhand als nr 3 van de Topdivisie toch de grote favoriet (zoals zij zelf ook in hun voorbeschouwing hadden aangegeven), mocht zijn route naar Europees volleybal niet voortzetten.

In een directe confrontatie met US(C) kon worden uitgemaakt wie door zou gaan naar de 4e ronde van de Nationale Beker. De eerste twee sets van deze wedstrijd speelden wij uitstekend. Het goede niveau van de eerste wedstrijd kon worden voortgezet en deze twee sets werden eenvoudig met 25-17 en 25-14 gewonnen. Nog 1 set niveau vasthouden en dan zou de vierde ronde een feit zijn.

Echter in de derde set begon de vermoeidheid toe te slaan. In het eerste deel van de set werd het niveau nog gehaald en werd er een gaatje geslagen. Vanaf dat moment slopen er kleine slordigheidsfoutjes in het spel waardoor US(C) langzaam maar zeker dichterbij kwam. Boven de 20 was het gelijk en dus erg spannend. Ondanks een opmerking van Tom over een “ Rossebuurt” (Nog steeds weet niemand weet waar die vandaan kwam en wat hij precies bedoelde), waren wij op een aantal beslissende momenten niet scherp genoeg waardoor de set met 22-25 naar US(C) ging. Niets aan de hand…het verblijf in Amsterdam werd met nog 1 set uitgesteld.

De vierde set bleef lang gelijk op gaan. De vermoeidheid stak steeds meer de kop op en kleine kansjes die we in deze set kregen werden niet afgemaakt. US(C) rook bloed en wist ook deze set met 21-25 te winnen…De 5e set van deze kraker zou dus uiteindelijk bepalen wie er door zou gaan.

In deze set keken wij al snel tegen een achterstand van enkele punten aan die helaas niet meer goed gemaakt kon worden. US(C) wist deze set vakkundig uit te spelen en met 8-15 te winnen. Hiermee was deze toch wel spannende en enerverende wedstrijd met 2-3 voor hen.

Na deze spannende wedstrijd ontstond er een nog veel spannendere discussie….wie was er nou eigenlijk door?? Als de puntentelling van de Topdivisie gehanteerd zou worden, zou dat betekenen dat Gemini-S op set-quotiënt voor het eerst in de geschiedenis de vierde ronde zou spelen. Of was het nou toch een punt per gewonnen set? Na lang zoeken bleek dat laatste het geval te zijn waardoor US(C) op 6 punten kwam en wij op 5. US(C) mag dus de korte route naar Europees volleybal voortzetten. Uiteraard terecht…als je 2x wint hoor je gewoon door te gaan!

Tot slot moet genoemd worden dat wij de avond hebben afgesloten met de lekkerste spareribs die we in tijden hebben gegeten. Mocht je in de buurt van Amsterdam zijn, ga dan zeker even langs bij Café Maxwell aan het Beukplein in Amsterdam. Gezellig, lekker eten en zeker niet duur! Het bleef nog lang onrustig in Amsterdam!!

Volgende week spelen we weer in onze eigen Dudok Arena tegen VV Alterno. Met het goede spel van vorige week en gisteren kon dat wel eens een mooi potje gaan worden. Wij rekenen weer op jullie support. Eerste service om 13.00u, tot dan!!“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Kafka
 • Art van Iperen
 • Marianne Groeneveld
 • Paul en Jeanette
 • Emy en Huib Coppens
 • Willeke, scheids dames 4
 • Walter & Maria
 • Familie Macaco
 • Ingrid
 • Anne
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Opa van Anne
 • Jenny
 • Elko's opa
 • Gargamel
 • Lynne & Mike
 • Els en Wijbe
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?