Gemini-S H1 - Visade Voorburg H1

Gepost op zondag 07 oktober 2012 door Tim de Bree

Gisteren stond in de Hilversumse Dudok Arena de eerste thuiswedstrijd van Tauw Gemini-S op het programma. Tegenstander was Visade Voorburg. Op papier een tegenstander waar in elk geval setjes gewonnen konden worden en met veel passie, vechtlust en het thuisvoordeel wellicht de wedstrijd. De hele week was er hard getraind om via de zwakke plekken van Visade de punten te pakken. Iedereen had dan ook het volste vertrouwen in een goede afloop. Het pakte helaas iets anders uit voor de Hilversummers. Na 3 sets stond er een duidelijke 0-3 (23-25; 18-25; 13-25) op het scorebord in het voordeel van de mannen uit Voorburg.

De eerste set werd gestart met Erik, Tom, Bas, Remko, Pepijn, Tim en libero Vincent. Tauw Gemini-S kwam lekker uit de startblokken. Met goede services werd de passlinie van Visade flink onder druk gezet. De aanvalskracht van Visade Voorburg kwam hierdoor niet goed uit de verf waardoor de mannen uit Hilversum in het eerste gedeelte van de set via goed aanvals- en verdedigingsspel een voorsprong konden opbouwen van 4 a 5 punten. Met deze voorsprong kon vrijuit gespeeld worden tot halverwege de eerste set. Vanaf dat moment kwam er steeds meer zand in de Hilversumse motor. Aanvallend werd er minder makkelijk gescoord en ook de servicedruk viel weg. De wissel van Sander voor Tom kon niet verhelpen dat Visade beter in hun spel kwam en in het verdere verloop van de set de achterstand kon inlopen. Uiteindelijk was de stand met 21-21 in evenwicht. Op dat moment pakte Visade de eerste voorsprong in de wedstrijd en gaven zij deze ook niet meer weg. Via een block op 23-24 wisten zij uiteindelijk de eerste set te pakken.

Het motto van Tauw Gemini-S voor de tweede set was om de felheid en passie vast te houden waarmee de eerste set gestart was. Sander bleef staan voor Tom en verder mochten dezelfde mannen proberen het tij te keren. Al snel bleek dat het een zware opgave zou worden. Door de matige servicedruk van Hilversumse kant kon Visade vrijuit aanvallen. Bovendien kregen de aanvallers van Tauw Gemini-s de ballen niet meer aan de grond waardoor de voorsprong van Visade opliep. Met de wissel van Martijn voor Erik werd geprobeerd een ander aanvalsspelletje te gaan spelen. Deze nieuwe impuls zorgde ervoor dat de Hilversummers iets dichterbij kwamen. Een aantal persoonlijke fouten zorgden er echter voor dat Visade haar voorsprong kon behouden. Via 18-25 was ook de tweede set voor de Voorburgers

In de derde set werd Tom weer teruggewisseld voor Sander en Martijn bleef staan voor Erik. Deze set werd een helaas kopie van de tweede. Tauw Gemini-S kon door de servicedruk van Visade de pass onvoldoende in de handen van de spelverdeling krijgen. Het aanvalsspel werd hierdoor te voorspelbaar waardoor er weinig punten gescoord konden worden. De aanvalskrachten van Visade waren inmiddels lekker warmgespeeld en wisten zo'n beetje alles aan de grond te krijgen. Positief punt voor de mannen uit Hilversum was het invallen van de 15-jarige Stefan ten Voorde. Zijn eerste acties waren een lekker killblock en een prima aanvalspunt via de blokkering van Visade. Dat belooft wat voor de toekomst! Verder lukte er eigenlijk weinig meer aan Hilversumse kant waardoor Visade de set makkelijk kon uitspelen. Via 13-25 kon men uiteindelijk de 3 punten mee naar Voorburg nemen en bleef men in Hilversum met een kleine desillusie achter.

Positief voor Tauw Gemini-S is de manier van spelen en de passie waarmee de wedstrijd werd gestart. Dit niveau moet langer vastgehouden worden om sets en wedstrijden te gaan winnen. Volgende week staat hiervoor de volgende testcase op het programma. Dan reizen we af naar Enschede om tegen Twente’05 te spelen. De mannen uit Enschede hebben zich ten opzichte van vorig seizoen op een aantal posities verstrekt. Tauw Gemini-S wil zich revancheren voor de prestaties van gisteren. Het belooft dus een mooi avondje te worden in de Pathmoshal. Alle publiek is welkom. De eerste service wordt om 19.30 geslagen!!“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Gargamel
 • Familie Macaco
 • Elko's opa
 • Willeke, scheids dames 4
 • Kafka
 • Emy en Huib Coppens
 • Els en Wijbe
 • Ingrid
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Paul en Jeanette
 • Walter & Maria
 • Marianne Groeneveld
 • Opa van Anne
 • Jenny
 • Art van Iperen
 • Lynne & Mike
 • Anne
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?