Gemini-s H3 met 3-1 langs Zaanstad

Gepost op zaterdag 30 november 2013 door Jurjen van der Garde

Een poging de confrontatie met de eigen eindigheid uit de weg te gaan. Een strijd tegen het nihilisme. De nietigheid van het bestaan overwinnen via een volkomen illusoire vorm van zingeving. Wat de onderliggende redenen ook moge zijn, maandagavond stond Heren 3 weer in de arena voor een partijtje volleybal. In Zaanstad nogaliefst. Na de eerste wedstrijd te hebben afgezegd, hadden de mannen van Zaanstad nu wel tijd om een potje volleybal te spelen. Heren 3, het hele jaar al ruim op tijd aanwezig voor de strijd, stond 20 minuten voor de afgesproken tijd al klaar om slag te leveren. Na een rondje door de hal op zoek naar het strijdperk bleek de door Zaanstad opgegeven tijd niet te kloppen. Cum haereticis fides non servanda en na nog eens een klein halfuur naar elkaar te hebben gestaard, konden wij dan eindelijk beginnen met inspelen.

De eerste set moesten wij duidelijk de ‘gaze of the Gorgon’ nog van ons afschudden. Ons spel was houterig en slordig. Aanvallers die onder hun bal doorliepen, rolletjes die onder in het net verdwijnen en passers die te laat achter hun bal komen. Halverwege de set begon het spel beter te lopen. Er werden minder eigen fouten gemaakt. Vermeldenswaardig is een schitterende schwalbe die Daniel, hadden wij gevoetbald, zeker een gele kaart had opgeleverd. De set verliep verder als een Kantiaanse dialectiek, wij leken met elk punt dichterbij de waarheid te komen, maar zouden de overwinning nooit bereiken. De set ging met 25-22 naar Zaanstad.

Wilden wij hier triomferen dan zouden wij ons moeten herpakken. Sneller bewegen, meer durf tonen,ons eigen spel spelen, carpe diem! Dit lukte aardig. Het verdedigende werk werd beter, maar bleef wisselvallig. Aanvallend begonnen wij meer te scoren, ondanks de solide Zaanstedelijke blokkering. Onze eigen blokkering bleef een zorgenkindje. Met name op de buitenkant kwamen er veel geslagen ballen door. Ons harde werken werd door de teller van Zaanstad beloond met een ‘vertelling’ die ons 2 punten kostte. Wat toch een kinderachtige praktijken, et ego in arcadia fixi! Behalve het spel moesten wij nu ook op de teller letten. Met de ijzige blik van Sunny op zich gericht waagde deze verrader der mensheid het niet nogmaals ons een oor aan te naaien. Mede dankzij een aantal arbitrale blunders, hij had dan wel een fluitje, maar ja cucullus non facit monachum, trokken wij de tweede set naar ons toe. 22-25.

De eerste helft van de derde set stonden wij weer in de witte vlam van onze macht. Gemini est imperare orbi universo. De aanval wist goed te scoren de pass lag goed en de service was van hoog niveau. Een service serie van Martijn, die mede kon worden voortgezet dankzij de reeds eerder genoemde scheidsrechter sloeg een groot gat met de thuisspelende ploeg. Deze achterstand werd door Zaanstad niet meer ingehaald en wij konden de set met 18-25 binnenhalen.

Was het het vreemde tijdstip? De verstilde hal waarbij vergeleken een Dominicaner klooster een vrolijke boel zou zijn? Begon de afgrond toch terug te staren, ons in een existentiële crisis achterlatend?Hoe dan ook de vierde set zakte ons spel weer in. Met hard werken en geluk met de scheidsrechter konden wij Zaanstad bijbenen. De tweede helft van de set laat zich misschien het best typeren als een ‘one man show’ van Peter. Ballen op 5 meter slaan uit stand, aanvallen op een bal die uit zijn eigen blokkering spat. Ja zelfs een derde bal liggend op de grond met het voetje nog over het net krijgen. Op deze Herculische daden hadden de heren uit Zaanstad geen weerwoord. De set werd beslist met een snoeihard op 3 meter ingeslagen bal van, hoe kan het ook anders, Peter. 22-25. Fiat iustitia et pereat mundus. Dankzij deze overwinning staan wij, in tegenstelling tot Heren 2 nog steeds bovenaan in de poule. Aanstaande zaterdag is het echter Hannibal ad portas. De Heren van VVA, onze directe concurrent voor het kampioenschap zullen dan beuken op de poorten van de Arena.“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Willeke, scheids dames 4
 • Opa van Anne
 • Familie Macaco
 • Anne
 • Art van Iperen
 • Els en Wijbe
 • Jenny
 • Gargamel
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Paul en Jeanette
 • Elko's opa
 • Marianne Groeneveld
 • Emy en Huib Coppens
 • Kafka
 • Lynne & Mike
 • Walter & Maria
 • Ingrid
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?