Gemini-S heren 1 leidt eerst set verlies in nieuwe thuishal

Gepost op zondag 19 oktober 2014 door Erik van Iperen

Afgelopen zaterdag 18 oktober moesten de lange mannen van Gemini-S aantreden in de tweede ronde van de nationale beker, na in de eerste ronde een bye te hebben gekregen. Om 12:00 uur stond de eerste wedstrijd op het programma tegen SV Irene uit Bilthoven.

Gerben stuurde het volgende 7-tal het veld in: Bas en Sander op de buitenkant, Elko en Remko op het midden Timo en Pepijn op de as en Stefan natuurlijk als libero. In het begin van de eerste set ging het gelijk op, maar halverwege de set werd er een gaatje geslagen en de eerste set ging naar Gemini-S met 25-21. De tweede set werd er in dezelfde opstelling begonnen. Sander zorgde met een lange service serie voor een aardig gaatje in de score, totdat er uiteindelijk 25-16 op het telbord stond in het voordeel van de lange mannen van Gemini-S. Hierna bedankte Irene het publiek al omdat ze in de veronderstelling waren dat het best-of-three was, dit was het echter niet en er moest dus sowieso nog een set gespeeld worden.
In de derde set kwam Tim erin voor Remko en het andere zestal bleef staan. Deze set verliep wat moeizamer, maar uiteindelijk kon het verschil aan het einde van de set gemaakt worden 25-22 in het voordeel van Gemini-S. Een klinkende overwinning en dus een goede uitgangspositie om de volgende ronde van de nationale beker te halen, wat overigens nog steeds de snelste weg naar Europa is.

Na een wedstrijdje rust waarin we Triade-VCT met 3-1 van SV Irene zagen winnen, stond er om 16:00 een ware finale op het programma: Gemini-S vs Triade VCT.

Na de warming-up waarin de Markus broeders hun zware benen en zware rug weer soepel hadden gemaakt, stuurde Coach Gerben de volgende spelers het veld in: De Markus broeders op de buitenkant, Tim en Elko op het midden, Pepijn en Erik op de As en Stefan als libero. Er werd slecht begonnen, er werd veel in het hoge blok van Triade-VCT geslagen en we werden weg geserveerd. De wissels Sander voor Tom en Timo voor Erik konden dit ook niet omdraaien en daar was het eerste set verlies voor Gemini-S heren 1 in sporthal Kerkelanden 11-25, snel vergeten en geconcentreerd aan de tweede set beginnen.
In de tweede set werd begonnen met bijna dezelfde 7 als in de eerste set, alleen gaf Elko het stokje over aan Remko. Er werd beter gepasst en er werd nu goed misbruik gemaakt van het hoge blok aan de andere kant van het net. Het ging heel lang gelijk op, beide teams maakten hun eigen side-outs, maar bij 24-23 was daar de kans om de stand gelijk te trekken, dit gebeurde en het stond dus 1-1 in sets gelijk.

De derde set werd er weer begonnen met dezelfde opstelling als waarmee de tweede set werd gewonnen. Er werd scherp begonnen en al snel een flinke voorsprong opgebouwd, aan het einde van de set werd er wat slordiger gespeeld, maar uiteindelijk werd de set ruim met 25-18 gewonnen door Gemini-S.

De vierde set werd minder scherp begonnen, dit zag je direct terug in de score Triade kwam een aantal punten voor en hield deze voorsprong vast tot ze in de buurt van de bigpoints kwamen. Daarna gaven de mannen van Gemini-S gas, een heldhaftige redding van Tim die nu ook al een prima horde-loper blijkt te zijn (na vorige week tegen Sovoco een fabuleuze sprong-service erin getimmerd te hebben) en een goede service serie van Remko zorgde ervoor dat het 24-24 gelijk werd. Sterk verdedigend spel aan de kant van Gemini-S en een snoeihard blok van Pepijn gaf de genade klap aan de andere kant van het, Triade kon de laatste bal alleen nog maar ver uitslaan en de vierde set was een prooi voor de mannen van Gemini-S, 27-25.
Een mooie 3-1 overwinning, na een slechte eerste set. Waarin het publiek de laatste 3 sets van een leuke en spannende wedstrijd heeft kunnen genieten.
Er werd nog nooit verloren in sporthal Kerkelanden en de derde ronde van de nationale beker is gehaald, waar we op 6 december hopelijk een paar oude bekende tegenstanders gaan treffen uit de Topdivisie.

Vlaggers en tellers bedankt! Publiek bedankt voor jullie support! Hopelijk mogen we jullie volgende week weer begroeten als we het opnemen tegen SVS uit Schalkhaar om 19:00 uur in sporthal Kerkelanden.“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Lynne & Mike
 • Elko's opa
 • Familie Macaco
 • Walter & Maria
 • Paul en Jeanette
 • Kafka
 • Gargamel
 • Jenny
 • Emy en Huib Coppens
 • Marianne Groeneveld
 • Els en Wijbe
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Opa van Anne
 • Anne
 • Ingrid
 • Willeke, scheids dames 4
 • Art van Iperen
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?