Gemini-S kampioen van het KVT 2016!

Gepost op woensdag 04 januari 2017 door Niels Dijkshoorn

Gemini-S kampioen van het KVT 2016!Gemini-S kampioen van het KVT 2016!

Op 26 November 2016 begon het avontuur van het beruchte KerstVolleybalToernooi in Assen. Samen met de twee topcoaches Wijbe Koster en Peter Baars ging het mixteam van de oude en nieuwe generatie jongens A de weg op. Het team bestond uit: Niels Dijkshoorn (aanv.), Bob ten Haaken, Stefan Fey, Mathijs Vreedeveld, Jorn Angenent, Dino Sisanovic, Julius Caron, Jasper Welgemoed, Luca Fokker en Bob van Leeuwen. Na het proppen van de tassen (zelfs de make-up doos van Jorn en de föhn van Nelis pastte) in de 2 volgeladen auto’s kwamen we aan bij het Vincent van Gogh College, waar de meeste teams in verbleven.

De eerste ochtend gingen de jongens met volle moed het bed uit om voor goud te gaan. Na een aantal koppen koffie begon de dag met een frisse douche in de Marsdijkhal van Assen. Om lekker te beginnen aan het toernooi speelden we tegen een onervaren team genaamd Drelyvo. Gelukkig hielden we de jeu aan onze kant en beperkten we de eigen fouten. Na een gemakkelijke overwinning van 2-0 konden we ons in 2 uur tijd klaarmaken voor de tweede wedstrijd tegen Sudosa Desto. Dit team was erg gelijkwaardig aan ons niveau en beloofde een leuke pot te worden.
Deze wedstrijd ging daarom ook gelijk op. Aan beide kanten werd leuk gespeeld, goed verdedigd en aanvallend ook hard gescoord. Onze service druk en jeu-makerij was in de eerste set iets hoger en dat resulteerde in setwinst (25-19). In de tweede set hielden we deze speelstijl aan. Sudosa maakte het ons een stuk moeilijker met meer service druk, waardoor er minder gescoord werd. Na een paar tactische time-outs van de coaches (en service fouten van de tegenstander!) eindigde ook deze set in ons voordeel (25-23).
Door deze onverwachte overwinning dachten we het spel voor vandaag gespeeld te hebben. Onze volgende tegenstander Surf was technisch niet de beste. Met een ontspannen instelling begonnen we aan de eerste set. We misten de scherpte van de vorige wedstrijd, daarom wonnen we deze set net aan met 25-21. In de tweede set leken we niet veel geleerd te hebben. We liepen weer een achterstand op, maar deze keer konden we dit niet veranderen. We bleven in een negatieve sfeer hangen en verspeelde zo de winst. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 1-1.
Gelukkig weer even rust en door naar de wedstrijd tegen België. Dit was geen spannende wedstrijd, dus na een half uurtje werd het tijd om een goed bodempje te leggen voor de volgende 2 dagen. Na wat lekkere pizza’s en pasta’s bij de Italiaan en de half gevulde maag van Jasper, konden we weer terug naar de school om nieuwe energie te verzamelen… Na wat spannende potjes beer pong, een traditionele happy hour (50 bier voor Mathijs) en wat nieuwe vrienden was het toch echt tijd om maar wat te gaan slapen.

De volgende ochtend gingen we weer op pad om de Marsdijkhal wat gezelliger te maken. Onze eerste tegenstander was Surf. Dit keer waren we scherp bij de start van de wedstrijd en de lange nacht van Surf hielp ons ook een handje. Door onze focus konden we beide sets winnen en volle bak door om de finale plek binnen te slepen.
De tweede wedstrijd was tegen België. Hier waren we niet al te bang voor en ook deze wedstrijd wonnen we door onze focus en scherpte.
De kraker van vandaag was wederom tegen Sudosa-Desto. Met veel publiek van Hilversum en andere damesteams erbij en steun van Surf (die een setpoint onterecht niet kregen tegen Sudosa) konden we knallen voor de plek in de finale. Ook deze wedstrijd begonnen we goed. Door een goede servicedruk op de jonge libero en een steady side-out pakten we de eerste set. Ook de solo tussen spelverdeler Nelis en Passer-Loper Bob werd uitgevoerd door gelijk na de pass het setje erin te beuken. 25-17 en de finale was een feit! In de tweede set kregen we wat meer moeite met de side-out. Toch werd er veel gescoord via de handjes van de wat kleinere spelverdeler van de tegenstander. Helaas verloren we veel punten op de service- en rallypass. Het uiteindelijke set-point van Sudosa (25-22) was een visitekaartje voor de finale van de dag erna.
Na een goede douchebeurt en wat gladde haartjes voor het aankomende spelersfeest, gingen we nog even goed eten bij een shoarma tent. Dat Jasper nog wat diners moest inhalen, zagen we aan de 2 turkse pizza’s + durum die er in rap tempo in vlogen. Ook kregen we kalkoen van Wijbe voorgeschoteld. Niet veel later waren de jongens zich aan het omkleden om volgens Amerikaans thema als American Football team te gaan (zie foto). Na een avondje stappen met de andere teams en gelukkig ook met de tegenstander van morgen, gingen we met goede moed het bed in.   

En dan de finaledag! Deze begon met een aantal brakke koppies en kriebels in de magen (vooral bij Jasper, maar dat was iets anders). Met wat energie bij elkaar gesprokkeld en alles te hebben ingepakt gingen we opweg naar de altijd bruisende Timp. De warming-up kon beginnen en de hoofdbandjes gingen om. Tijd om te knallen!
Nadat iedereen even zijn handje omhoog mocht steken om officieel voorgesteld te worden, gingen we van start. Stefan en Bob in de aanval, Nelis als spelverdeler met Jasper in de diagonaal, Matthijs en Jorn als midden en kleine Bob als libero. Het was een wisselvallige start waarin beide teams wat foutjes maakten door onnodige ballen op de grond te laten vallen. Daarna barstte de strijd los en werd er aan beide kanten hard gewerkt, een waardige finale. Stefan haalde ook de innerlijke Joël (beukers) naar boven door zó hard naast de lijn te slaan dat zelfs de scheids dacht dat deze in was. We gingen gelijk op tot 18-18, maar vanaf dat punt begonnen we echt te spelen. Door fraaie reddingen, mooie punten en hard juichen kwamen we allemaal in een flow terecht. Hard werken en een goede focus en mentaliteit werd beloond en resulteerde in een overwinning van de eerste set (25-21).
De tweede set begonnen we weer erg sterk. Met moeilijke service-series richting de libero wisten wij een voorsprong op te bouwen. Uiteindelijk wisten we overal te scoren. Zowel op pipe, diagonaal, midden en buiten. Bob volgde het voorbeeld van Stefan door een balletje rechtdoor in de hoek te meppen. De tegenstanders wisten niet uit de broekzak van Gemini-S te kruipen en het feestje van de avond ervoor ging door op het finale veld. Deze set eindigde in een majestueuze 25-10 en al het publiek uit Assen was even stil. Wat een feest hebben we van deze finale gemaakt en dit werd beloond met een fraaie beker en waardering van zowel publiek, organisatie en tegenstanders. Op het veld naast ons wisten onze vriendinnen van Simokos ook te winnen en de dag kon niet meer stuk.
Na de beker in ontvangst te nemen en de andere finales gekeken te hebben, gingen we naar de Chinees om voor de derde keer onze slag te slaan. Mooie verhalen en goede herinneringen werden weer naar boven gehaald en dan helaas weer naar huis. Wat hebben we genoten, we bedanken Peter en Wijbe voor het coachen en kijken al uit naar volgend jaar!“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Jenny
 • Emy en Huib Coppens
 • Marianne Groeneveld
 • Elko's opa
 • Art van Iperen
 • Kafka
 • Familie Macaco
 • Willeke, scheids dames 4
 • Paul en Jeanette
 • Gargamel
 • Opa van Anne
 • Walter & Maria
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Ingrid
 • Els en Wijbe
 • Anne
 • Lynne & Mike
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?