Gemini-S moet diep gaan maar zet 5e-set-syndroom voort

Gepost op zondag 29 maart 2015 door Tim de Bree

Afgelopen zaterdag stond voor de mannen van Gemini-S alweer de voorlaatste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was De Witte Olhaco uit het mooie Hoogeveen. De eerdere confrontatie dit seizoen was geëindigd in een 3-2 overwinning voor de rood witten uit Hilversum. Na een aardige trainingsweek lagen er dus kansen om in onze eigen arena punten te halen.

Al bij binnenkomst bleek dat onze eigen Elko niet de enige man met baard is op de Nederlandse volleybalvelden. Dat beloofde dus een mooie wedstrijd te worden; The Battle of the Beards was on!!!

De eerste set werd gestart met Stefan en Tom als passers, Elko en Tim op midden en Pepijn op de dia. Erik mocht zijn gouden handjes laten spreken. We begonnen de wedstrijd erg goed. Met een prima passing had Erik de aanvallers voor het kiezen. En die aanvallers kwamen ook nog eens lekker door. Met daarbij een prima servicedruk is het niet zo gek dat een gaatje van 6 punten snel was geslagen. Daarna ging ook De Witte Olhaco wat beter spelen, maar de opgebouwde voorsprong kon tot aan de 20 worden vastgehouden. Daarna volgde een kort oponthoud na een ongelukkige botsing van 2 spelers van De Witte Olhaco. De scheidrechters, die gisteren overigens een prima wedstrijd floten, besloten wat extra tijd te nemen gezien eerdere blessures bij De Witte Olhaco. Een verstandige keuze. Wij hopen dat het weer goed gaat met beide mannen. Na dit korte oponthoud kwamen wij op een 20-16 voorspong. Niets aan de hand zou je zeggen, lekker uitspelen. Maar niets was minder waar. Zoals wel vaker de laatste tijd bleken wij in staat om de voorspong vakkundig weer uit handen te geven. Boven de 20 ontspon zich een spannende strijd om de eerste set. Met setpoints over en weer waren wij uiteindelijk net iets beter. Met 35-33 was de eerste set binnen…toch lekker!!

In de tweede set liep het wat stroever en ging de stand lang gelijk op. Het leek erop dat Gemini-S wat diep in de reserves had moeten grijpen om de eerste set binnen te slepen. Gelukkig waren er voldoende wissels achter de hand en langzaam maar zeker kwamen we weer terug in ons spel. De servicedruk ging weer omhoog en de set kon met 25-18 worden bijgeschreven. 2-0 voor in eigen huis, snel afmaken zou je zeggen…

Maar toen de 3e set en 4e set. Geleerden zijn het er nog steeds niet over eens wat daar gebeurde. Kwam het omdat De Witte Olhaco haar opstelling iets wijzigde? Of door de tactische vernuftigheid van de spelverdeler om de set-ups vooral onderhands te gaan geven? We weten het niet. Maar Gemini-S was het helemaal kwijt. Aanvallen werden niet meer gescoord, servicedruk ging omlaag en ook de passing werd onnauwkeurig. Dit resulteerde in een fors verlies van de 3e set met 25-15. De vierde set gaf eigenlijk hetzelfde beeld. Hoewel we iets beter in ons spel kwamen ging ook deze met 25-20 verloren. 2-2 en opnieuw een 5e set. De 4e op rij, het syndroom van de 5e set zet zich voort.

Maar de allergrootste verassing van de dag moest nog komen. Bij 2-2 en klokslag 9u vond de beheerder dat de wedstrijd wel lang genoeg had geduurd. Het was immers al laat op de avond, de zomertijd zou ingaan en ook moest hij weer snel terug naar moeder de vrouw. Er mocht niet meer verder gespeeld worden. Onvermurwbaar als hij was gingen de lichten uit. Een situatie die niemand in de zaal, en er stond heel wat jaren volleybal ervaring op het veld en op de tribune, eerder had meegemaakt. Gelukkig was Remko samen met het bestuur snel ter plaatse om de beste man op andere gedachten te brengen. We weten niet wat er in de achterkamertjes gebeurt is en we sluiten geen enkele mogelijkheid uit. Feit is echter dat na 10 minuten de lampen weer aangingen en de wedstrijd kon worden hervat.

Gemini-S was in de 5e set gelukkig weer goed bij de les. Met een scherpe start werd direct een grote voorspong gehaald. Met 5 punten voorsprong werd er gewisseld van kant. Maar het 5e-set-syndroom zou het 5e-set-syndroom niet zijn als het daarna toch weer spannend werd. Langzaam maar zeker kwam De Witte Olhaco weer dichterbij tot 11-10 . Gelukkig wisten wij onze voorspong te behouden en uiteindelijk kon op 14-12 het laatste punt binnen geslagen worden. Weer een overwinning in 5-sets in de pocket.

Na de wedstrijd was er nog een mooi feestje om het kampioenschap van dames 1 te vieren. Dames..van harte gefeliciteerd!!!!!!

De top-3 is inmiddels weer lekker dicht bij elkaar gekropen in de stand. Het worden nog een paar spannende weken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen US 2 op het programma. Dan zal blijken hoe het verder gaat met het 5e-set-syndroom van Gemini-S. De wedstrijd start om 16u. Alle support is uiteraard weer welkom. Graag tot volgende week!!“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Gargamel
 • Kafka
 • Paul en Jeanette
 • Ingrid
 • Els en Wijbe
 • Art van Iperen
 • Emy en Huib Coppens
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Opa van Anne
 • Familie Macaco
 • Elko's opa
 • Walter & Maria
 • Jenny
 • Lynne & Mike
 • Willeke, scheids dames 4
 • Anne
 • Marianne Groeneveld
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?