Gemini-S verliest dubbel in Landgraaf

Gepost op zondag 20 december 2015 door Tim de Bree

Gisteren stond  voor Gemini-S de verre rit naar Landgraaf op het programma voor de uitwedstrijd tegen VC Landgraaf.

De dag begon mooi. Vooraf wisten we dat Remko weer zijn eerste puntjes zou gaan spelen op zijn oude vertrouwde positie. Bovendien was het buiten een graad of 16 en ontvingen we naarmate we dieper naar het zuiden reden steeds meer buitenlandse radiozenders…het leek wel vakantie. Het gevoel van een Europese uitwedstrijd kwam langzaam maar zeker bij iedereen naar boven.

Na een goede 2 uur rijden kwamen we aan in de sporthal.  Na het acclimatiseren met de gebruikelijke slechte grappen was het tijd om naar de zaal te gaan. In de kleedkamer was nog te lezen dat er geen hulpmiddelen mee de zaal in mochten. Wat men daar in Limburg mee bedoelt is ons nog steeds een raadsel.

En toen de wedstrijd. De eerste set werd gestart met de broertjes Markus als passer-lopers. Timo als spelverdeler, Bob als libero en Remko (jaja hij is er weer!!) en Tim op het midden. Het ging in de eerste set lang gelijk op. Remko dacht zijn rentree te vieren door direct een snoeihard killblock te zetten. De bal leek hard op weg om met een doffe klap op de voer te landen, maar het hoofd van de spelverdeler bleek een obstakel te zijn. Op een voor iedereen onvolgbare wijze ging de bal weer recht omhoog waarna we het punt toch verloren, jammer natuurlijk maar wel leuk voor de jeu (en de boetepot -red)! In de rest van de set wisten wij de voorsprong met een goede side-out en sterke blokkering gestaag uit te bouwen tot 17-24. De nieuw ingevallen passer-loper bij VC Landgraaf had zijn service-modus aangezet en zette onze passers flink onder druk. Voor we het wisten was het 23-24 en was het ineens weer spannend. Gelukkig was de laatste service er net één teveel. Deze viel ruim buiten de lijnen…23-25 en 1-0 voor ons....lekker!!

De tweede set kwamen we moeilijker in ons spel. De service-pass begon stroever te lopen en VC Landgraaf nam wat punten afstand. Maar op instelling wisten wij het weer spannend te maken en was het ineens weer 24-24. Na wat punten over en weer sloeg het noodlot toe. Op setpoint voor VC Landgraaf bleef onze servicepass wat hangen. Timo, die tot dan toe een uitstekende wedstrijd speelde, zette aan om de bal te halen. In het aanzetten lag hij met een noodkreet ineens op de grond. De wedstrijd werd stilgelegd en de benodigde blessure behandeling werden verricht door Elko. Inmiddels werd een ambulance gebeld en kon Timo met ondersteuning en op eigen kracht uit het veld komen. Naar later zou blijken is zijn achillespees afgescheurd.  Inmiddels gaat het naar omstandigheden gelukkig weer beter en heeft hij mooi Gemini-S rood gips gekregen. 

Hoe raar ook op dat moment, maar de wedstrijd ging verder. De scheidsrechter besloot, naar ons idee tegen de regels in om geen dubbel-fout te fluiten, maar de set aan VC Landgraaf te geven waardoor we na ongeveer 20 minuten met een 1-1 stand aan de 3e set konden beginnen. Deze set vertoond een min of meer gelijk beeld met de voorgaande set. Landgraaf nam gedurende de set wat afstand, maar op karakter wisten wij het boven de 20 weer spannend te maken. Met net wat meer eigen fouten aan onze kant was deze set met 25-22 voor VC Landgraaf en dus 2-1 achter voor ons.

De vierde set was het erop of eronder. Wij hadden onszelf voorgenomen om in elk geval met meer dan 1 punt weer terug naar Hilversum te gaan. Langzaam maar zeker wisten wij ons eigen niveau weer te halen. Rond de 20 punten wisten we een gat te slaan en was het ineens setpoint. Opnieuw wist de passer-loper van Landgraaf met zijn floaters onze passers onder druk te zetten. Maar Guido liet het niet zover komen en sloeg het 25e punt binnen. 2-2 in sets, dus we mochten nog wat langer in Landgraaf blijven.

De 5e set moest  uitwijzen wie de winnaar van de avond zou worden. Ook nu ging het lang gelijk op en werd er met minimaal verschil in het voordeel van Landgraaf van speelhelft gewisseld. Daarna werd de foutenlast aan onze kant weer hoger waardoor Landgraaf een paar punten uitliep. Toen de scheidsrechters, die verder een prima wedstrijd floten, nog een touche misten werd het gat nog groter. Na nog wat punten over en weer wist uiteindelijk VC Landgraaf met 15-11 de set en dus de wedstrijd met 3-2 te winnen.

Na de wedstrijd was het eigenlijk nog best gezellig in de kantine…Limburgse gezelligheid is toch iets dat nergens in Nederland geëvenaard kan worden. Daarna volgde de lange weg terug om nog eens over de wedstrijd na te denken. Bij vlagen hebben wij ons eigen niveau kunnen halen. Wellicht dat er met een minder hoge foutenlast aan onze kant meer punten mee terug in de tas hadden gekund. Dit nemen we weer mee naar de tweede seizoenshelft. Maar de  langdurige blessure van Timo overschaduwt toch de wedstrijd. Het is enorm zuur voor onze toch al smalle selectie maar bovenal voor hem zelf natuurlijk. Wij wensen hem in elk geval alvast heel veel succes bij zijn revalidatie.

De komende weken staat er even geen volleybal op het programma. Wij zien jullie graag weer gezond en wel en met 10 vingers terug in de hal op 9 januari aanstaande. Dan spelen wij onze volgende wedstrijd tegen WIK / Unive.

Namens het hele team en de staf wensen wij jullie hele fijne feestdagen en tot volgend jaar!!“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Kafka
 • Marianne Groeneveld
 • Anne
 • Emy en Huib Coppens
 • Paul en Jeanette
 • Elko's opa
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Jenny
 • Els en Wijbe
 • Familie Macaco
 • Willeke, scheids dames 4
 • Ingrid
 • Lynne & Mike
 • Art van Iperen
 • Opa van Anne
 • Walter & Maria
 • Gargamel
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?