Geslaagd weekendje Jongens A

Gepost op donderdag 27 november 2014 door Niels Dijkshoorn

Zaterdagmiddag
Ons weekend begon helaas negatief. Bij het inslaan ging Jorn helaas door zijn enkel (meteen de eerste bal van de eerste wedstrijd). Flink balen met een druk volleybal weekend voor de boeg. Daardoor kan Jorn de komende weken niet mee spelen. Door dit ongeluk moest Niels als enige spelverdeler het weekend ingaan en Wouter als diagonaal. Met steady passes van Julius als libero kon het spel goed verdeeld worden en kreeg iedereen de kans om aan te vallen. Uiteindelijk leverde dit een 3-1 overwinning op, helaas weer een setje laten liggen. Hierna ging ieder zijn eigen kant op, Jorn naar de fysio, Bob als coach naar de jongens B en Steef en Niels naar Heren 2.

Zondagmiddag
Vol overtuiging gingen de malle jongens van Hilversum op weg naar het Topsportcentrum in Almere. Na een uur meisjes kijken konden we eindelijk beginnen aan onze eerste wedstrijd tegen Nivo. We konden lekker inspelen (de bal kwam af en toe over het net) en wonnen beide sets zonder al te veel problemen. Wouter was lekker aan het beuken op zijn geïmproviseerde dia positie en Mark had een record aantal services via de netrand.
De tweede wedstrijd was ook een 2-0 winst, maar om het even spannend te maken op zo’n saaie zondagmiddag besloten we om de laatste set de tegenstander een kleine voorsprong te geven (22-24).
Na allemaal een lekkere hamburger besteld te hebben, konden we er weer tegen aan. Amstelveen stond op het programma, onze lastigste tegenstander vandaag. Door ons enthousiasme werd het grote publiek van Amstelveen wel even stil tijdens de eerste 15 punten (15-03). We gaven niks weg ondanks onze verzuurde armen en benen, waardoor we met dik 2-0 wonnen. Een goede afsluiter van het weekend.
We hebben super hard gejuicht met zijn allen, later hoorden we dat ze ons aan de andere kant van de zaal nog hoorden (en dat is best knap in het topsportcentrum). Enkele stembanden hadden na deze dag ernstig letsel opgelopen, met nog 1 wedstrijd te gaan.

Maandagavond
Hoewel sommige stemmen niet meer optimaal waren, deden we ‘onbewust’ mee aan een wedstrijd wie zijn stem het meest kapot kon maken. Jorn speelde door zijn gescheurde enkelband helaas niet mee, maar werd gelukkig alsnog aangemoedigd door ‘enkele’ meisjes (bedankt daarvoor, hierdoor zal hij zeker sneller herstellen).
De eerste set hebben we afwisselend gespeeld. Op het laatst kwamen we nog terug naar 24-24, maar daarna scoorden zij 2 punten met een moeilijke float en veloren we deze set.
De tweede set hebben we heel veel mooie dingen laten zien. Steef scoorde veel ballen op midden, gevolgd door zijn strijdkreet: ‘OEHH’, waar we altijd enorm van kunnen genieten. Vooral de laatste 10 punten werd ons enthousiasme groter en uiteindelijk was onze serve meer steady en wonnen we deze set onder aanmoediging van heren 2 met 31-29.
De derde set begonnen we erg goed. Bob smoorde vele ballen als libero. Uit 1 van deze ballen volgde een set-up die Matthijs letterlijk de grond in sloeg. Er werd een 5.5 op de schaal van Richter geconstateerd. Remko zei nog na de wedstrijd: ‘’gefeliciteerd Matthijs, je hebt harder geslagen dan ik ooit gedaan heb’’ (niet dat dit heel moeilijk is, maar toch). Helaas verloren we onze scherpte en de set met 23-25.
Uiteindelijk hebben we in de vierde set laten zien hoe het wel moet. In deze set gingen we spelen met een zelfgemaakt systeem van Remko. Hierbij speelden Dino en Stefan om de beurt midden en passer/loper. We noemen het, het ‘4,5-1,5 systeem’ waar Wouter als rechtsachter de setjes aan Niels gaf. Hierdoor kon Niels mee de aanval in en scoorde er 5 op rij. Super spelverdeler Wouter had ook een serie van meer dan 10 punten. Hij wist zelfs de sets te bezorgen door de tegenstander te laten ketsen op de netrand, wat uiteindelijk een stand van 25-7 opleverde. We waren eindelijk warm.
In de vijfde set begon Niels meteen met een serie die zorgde voor een 10-0 voorsprong. Daarna zetten we ons enthousiasme verder en wonnen we de set met 15-04. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 3-2.
Jorn heeft foutloos gespeeld (grapje Jorn). Dino en Julius erg bedankt voor het invallen, dit maakt ons team zeker sterker. Iedereen heeft het super gedaan dit weekend, de meesten zijn nu schor en hebben alle 6 (of 7? Er werd ook nog ingevallen bij andere teams!) wedstrijden gewonnen. We hebben met eer de taak op ons genomen om over dit mooie weekend een wedstrijdverslag te schrijven. We hopen dat dit een inspiratie is voor de anderen uit ons team…

Niels en Bob“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Elko's opa
 • Lynne & Mike
 • Emy en Huib Coppens
 • Els en Wijbe
 • Gargamel
 • Ingrid
 • Kafka
 • Walter & Maria
 • Paul en Jeanette
 • Jenny
 • Marianne Groeneveld
 • Anne
 • Willeke, scheids dames 4
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Familie Macaco
 • Opa van Anne
 • Art van Iperen
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?