Heren 1 regiokampioen

Gepost op maandag 26 januari 2015 door Remko Hiemstra

Heren 1 regiokampioen

Heren 1 heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan door met 3-1 in eigen huis te winnen van Sovoco. Dankzij veel druk en goed spel van onze kant heeft het Soester ensemble van onze oud-trainer Brad niet de kans gehad om hun eigen spel te spelen. Gemini-S is en blijft daarmee regiokampioen: zowel van Keistad als van Sovoco werd nu twee keer gewonnen in de competitie.

Nu de harde feiten van de wedstrijd en de 5e set in de kantine:

Topscoorder is geworden Bas met 20 gescoorde aanvallen, 4 blokpunten en 1 ace. De vraag is echter of Bas ook topscoorder van de avond is geworden. Met zijn nieuwe liefde aan zijn zij bleef het na de wedstrijd een beetje stilletjes in dat hoekje. Vraag is nu of Bas zich mentaal aan het voorbereiden was op de rest van de avond, of nu al gewoon onder de plak zit. Van het goede vornemen van "de polo aanhouden" hebben we in ieder geval niks meer vernomen. Jammer...

Waar Bas de meeste blokpuntjes scoorde, kunnen we het hardste blok op naam van Tim zetten. Spijtig was wel dat deze niet via de handen tegen de grond ging, maar via zijn hoofd tegen het dak. Niet getreurd, aanvallend speelde Tim een dijk van een wedstrijd. Met 11 gescoorde ballen uit 16 pogingen haalde hij een best percentage. Die laatste bal had dan weer niet gehoeven want dat werd het enige "minnetje" dat we konden noteren.

Procentueel deed Guido het nog net een beetje beter. Niet helemaal eerlijk, want hij hoefde maar 2 ballen te scoren om de 100% aan te tikken. Toch knap van hem; als hij twee ballen minder scoort heeft hij het laagste percentage van allemaal ;-)

Elko en Stefan hadden vandaag meer moeite om hun ballen te scoren. Kap'tein Iglo had moeite met de goede middenblokkeerders aan de overkant, maar dat kunnen we hem niet kwalijk nemen. Elko was nog groggy van de pegel van Vincent (ruim een week eerder) en met een halve hersenschudding de hele wedstrijd uitspelen verdient zeker een pluim! Stefan mag voor het eerst weer aanvallen na een vervelende blessure en is vooral nog zoekende naar de juiste timing. Als passer en verdediger heet hij echter een belangrijke rol gespeeld en ook serverend pakte hij zijn series mee.

Erik heeft steady spelverdeeld, maar blokkerend was het allemaal niet even goed: de verkeerde kant van de antenne is net niet de juiste plek. Daarentegen piekt Erik altijd pas echt als hij flauwe opmerkingen en one-liners strooit na de wedstrijd. Thuis bij moeder de vrouw wordt dat niet zo gewaardeerd, dus alle flauwe grappen worden opgespaard tot we weer onder de mannen zijn. En dat moeder de vrouw een flinke vinger in de pap heeft blijkt wel uit zijn vraag aan Sander: "moet jij ook op een bepaald tijdstip thuis zijn?".

Sander is weer onze vertrouwde stuurman op het achterdek. Nu Stefan weer door het veld mag hopsen heeft Sander met nummertje 8 weer de kleuren van het liberoshirt om zijn welgevormde torso gehesen. Als vanouds werd deze rol opgepakt. Sturend en coachend hield hij de passing en verdediging de hele wedstrijd onder controle.

Tom hield het passend niet altijd droog, hoewel hij aanvallend veel scoorde. Vooral zijn air-pass mag genoemd worden. Zelden vertoond, maar we konden nu genieten van een zeer fraaie uitvoering met pirouette. Reden genoeg voor Stefan om alvast zijn jasje uit te doen.

Timo was ook niet even gelukkig. Mocht zijn geluk meerdere malen als serveerder beproeven, maar serveerde drie keer fout. De snoeiharde sprongservice die wel goed ging werd van schrik in de handjes van de spelverdeler geketst. Risico van het vak Timo, volle bak service is volle bak risico: volgende wedstrijd worden het weer 3 aces!

Pepijn speelde degelijk zoals we Pepijn kennen. Scoorde steady en wist halve kansen te promoveren tot hele punten. Na 3 sets was de koek een beetje op en kon Guido het afmaken op de diagonaal.

Gerben, motiverend als altijd, hoefde deze wedstrijd niet eens een duit in het zakje te doen om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Wist met een cruciale time-out nog een fout-service te forceren en daarmee een "plusje" in de statistieken te verdienen.

Hebben we dan iedereen gehad? Nee, we missen Toon en Vincent . Toon: goed dat je er was. Staat altijd goed zo'n Braziliaan tussen de kaaskoppies op de bank. Vincent was in opperste staat van paraatheid als IJsmeester. Heeft de hele nacht metingen uitgevoerd en topoverleg gepleegd met de rayonhoofden. Als het kwik daalt, stijgt de temperatuur bij Kars. Toch reed hij deze wedstrijd een scheve schaats en kwam niet in actie.

Volgende week spelen we in Schalkhaar tegen SVS. Tijd voor revanche op die hele slechte thuiswedstrijd.“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Jenny
 • Opa van Anne
 • Ingrid
 • Els en Wijbe
 • Kafka
 • Lynne & Mike
 • Elko's opa
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Willeke, scheids dames 4
 • Art van Iperen
 • Anne
 • Walter & Maria
 • Familie Macaco
 • Gargamel
 • Paul en Jeanette
 • Marianne Groeneveld
 • Emy en Huib Coppens
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?