Heren 2 vs Herman de schermman en co

Gepost op maandag 21 maart 2016 door Daniel Rothmund

Het was een rustige zaterdagmiddag in de pittoreske Hilversumse wijk Kerkelanden. De mensen deden rustig hun boodschappen, lieten de hond uit en gingen bij de buren op de koffie. Men had geen idee wat er die dag stond te gebeuren in de lokale sporthal.
 
De helden van het tweede namen het op tegen de "bad guys" van VV Huizen. Omdat echte helden over de hele wereld nodig zijn ontbraken er een aantal vaste krachten, Max (werk), Martijn (alweer op wintersport) en Koen (duiken in de sneeuw en skiën in Afrika of iets dergelijks, onze ambtenaar zal ook een niet op vakantie zijn) waren er niet bij. Daarnaast zijn Maarten en Sunny nog steeds geblesseerd en dus was er nog maar een kleine selectie over. We besloten dat wat extra ervaring (Joey) en wat jeugdige onbezonnenheid (Julius) geen overbodige luxe zouden zijn.
 
De eerste set begonnen we met Nelis als spelverdeler, onze eigen Hulk Jurjen als diagonaal, Toon en Peter op midden, Victor en Joey aan de buitenkant en Daniël als ballenjongen in het achterveld. In tegenstelling tot onze vorige wedstrijd tegen Atalana begonnen we scherp aan de wedstrijd en werd er met beleving gespeeld. Toen de tegenstander als eerste de 20 had bereik werd Jurjen (last van weeën, naweeën van de griep om precies te zijn) vervangen door Stefan. Net als in elke superhelden film moest het er even op lijken dat het voordeel voor de bad guys was, daarom besloten wij om Huizen even te laten ruiken aan de setwinst. Drie setpoints leek ons hier wel genoeg voor en vanaf 21-24 gaven we extra gas, er werd scherp verdedigd, goed verdeeld en solide gescoord. Huizen kreeg de bal maar niet op de grond en ook twee time-outs waren nutteloos, 28-26 voor ons.
 
De tweede set begon gelijk opgaand, maar deze keer besloten we wat eerder gas te geven en vanaf 4-4 stoomden we door. Huizen had moeite met onze service en de spelverdeler kreeg de set ups niet meer waar ze moesten komen, bij een 11-6 voorsprong voor ons had Huizen beide time outs al tevergeefs gebruikt. In een uiterste poging besloot de coach van Huizen om zijn aanvoerder naar de scheidsrechter te sturen en Herman gehoorzaamde braaf, volgens hem (of eigenlijk vooral volgens de coach) stond Gemini te schermen. Gewoon een extra maniertje om ons uit het ritme te halen, wat vanzelfsprekend tevergeefs bleek te zijn. Het verzet was gebroken en mede dankzij een goede serie van Victor liepen we verder uit. Bij 22-8 was het moment daar: het debuut in Heren 2 van een nieuwe held! Julius kwam Niels aflossen als spelverdeler, wist meteen een lastige service bij de tegenstander neer te leggen en even later was de set afgelopen met een stand van 25-9.
 
Na een 2-0 voorsprong hadden we nog één setje nodig om de "buren" te verslaan. We begonnen even iets minder scherp, maar na een time out van Sunny op 3-6 pakten we het weer goed op en ondanks meer gepraat over schermen van de kant van Huizen liepen was snel uit naar 15-11. Onze verdediging stond solide en mede hierdoor werden de middenmannen goed bereikt, dit tot groot ongenoegen van de coach van de tegenstander. Waar Peter en Toon maar bleven scoren met harden klappen, slimme tikjes en schijnbewegingen (Toon, wie anders), kreeg de verdediging ook van de zijkant de volle laag. Aan onze kant van het net was het een stuk gezelliger, we gingen voor elkaar door het vuur en het plezier straalde er weer eens vanaf. Bij 25-20 voor de helden was de overwinning binnen.
 
Omdat wij als echte helden niet alleen aan onszelf denken deden we de laatste set nog een stapje terug om de jonge jongens van Huizen met een klein beetje waardigheid naar huis te laten afreizen. Met 25-17 werd hen de laatste set gegund.
 
Al met al was het een leuke wedstrijd, we maakten weinig onnodig fouten, verdedigden erg solide en het belangrijkste van allemaal: we hadden er plezier in! Na een wat mindere serie was dit een erg welkom 3-1 overwinning tegen een concurrent. Komend weekend zitten we allemaal braaf bij familie te eten met Pasen, maar op 2 april staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Keistad op het programma.
 
Ps. Joey en Julius, bedankt voor het invallen!“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Gargamel
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Paul en Jeanette
 • Art van Iperen
 • Anne
 • Willeke, scheids dames 4
 • Emy en Huib Coppens
 • Opa van Anne
 • Ingrid
 • Walter & Maria
 • Jenny
 • Kafka
 • Familie Macaco
 • Els en Wijbe
 • Marianne Groeneveld
 • Elko's opa
 • Lynne & Mike
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?