Heren 3 op avontuur in Amsterdam

Gepost op zondag 17 november 2013 door Daniel Rothmund

Laat ik beginnen met te zeggen dat heren 3 nog steeds ongeslagen is! Ook de zevende wedstrijd in de promotieklasse werd winnend afgesloten door de (niet allemaal even) lange mannen van Gemini-S. Na vrijdagavond met het grootste deel van het team gevierd te hebben dat onze benjamin Joey weer een jaartje ouder was geworden, kreeg iedereen het voor elkaar om op tijd bij Dudok te zijn voor het vertrek naar Amsterdam. Voor de meeste spelers lag de herinnering aan vrijdagavond (of het gebrek daaraan) nog vers in het geheugen.

Nadat onze fitnessgoeroe Jurjen een gedetailleerde uitleg had gegeven over de nudisten-variant van ons favoriete balspelletje, Parijs in de jaren 60 en de chansons van Boris Vian konden we beginnen aan de warming up. Sunny haakte hierbij af, hoewel hij dus niet het publiek en onze spelverdeler kon verwennen met lekkere passjes kon hij wel proberen enige lijn te brengen in ons rommelige spel en onze nog rommeligere time-outs

De eerste set werd begonnen met Peter en Toon op midden, Max en Victor op de linker flank, onze teamdokter als spelverdeler, Jurjen op rechts en Daniël achterin om alle ballen omhoog te ketsen. Over de eerste set kan ik kort zijn: veel directe fouten, weinig dingen goed. Omdat 17.00 ook veel te vroeg is voor een volleybalwedstrijd moest iedereen nog even wakker worden; na een 8-0 achterstand werd het 25-13 voor US heren 5.

Zo tegen 17.20 leken de meeste spelers toch wel redelijk ontwaakt te zijn, de set werd een stuk scherper begonnen, Joey speelde in plaats van Victor. Na eerder dit seizoen al eens versteld te hebben gestaan van een pancake van Jurjen was het nu weer raak, dit maal stonden we echter niet versteld van de pancake zelf (de prachtige verdedigende acties van Jurjen worden meer regel dan uitzondering), maar van het feit dat de scheidsrechter dacht dat de pancake ook daadwerkelijk in de buurt van de bal was. Er doen verschillende verhalen de ronde, maar men is het erover eens dat de afstand tussen de hand en de bal ergens tussen een el, een foot en een meter lag. In een reflex wist Daniël als ware Beckenbauer met binnenkantje rechts de bal midden in het veld van de tegenstander te plaatsen. Gelukkig hadden zij niet door dat de scheidsrechter het spel door liet gaan en hiermee was de directe score van de libero een feit. Mede dankzij een solide verdediging en een goede aanval werd deze set binnen gesleept met 25-19.

De welbekende uitspraak luidt never change a winning team, daarom gingen we de derde set met een ongewijzigd team het veld in. Na een redelijk gelijkopgaande set met aan beide kanten goede verdedigende acties, mooie aanvallen (waaronder Joey die alles clean over het blok heen sloeg) en veel strijdlust ontpopte deze set zich tot een waar volleybalgevecht. Peter nam de les “beter een goede dunk dan een harde smash” mee in deze set, iets wat erg belangrijk bleek te zijn. Na twee setpoints van US weggewerkt te hebben wisten wij uiteindelijk ons tweede setpoint te benutten: 28-26.

Set 4 is er wederom een om kort over te zijn. We begonnen slap, maakte teveel eigen fouten en al snel stond het 10-3 voor de mannen van US. Een tweede gemiste pancake ten spijt liep onze achterstand alleen maar verder op. Ondanks een wissel van Marc die het veld in kwam in plaats van Martijn konden we ons hier niet van herstellen en eindigde deze set in een 25-13 nederlaag.

Een vijfde set, alsof 4 sets nog niet lang genoeg is. Gelukkig konden we zeer solide statistieken overleggen in vijfde sets: 2 gewonnen, 0 verloren. Niks om ons zorgen over te maken dus. Martijn begon met serveren en deed dit (zoals altijd) erg goed, de voorsprong was voor ons! Na een voorsprong van 8-6 bij de wissel kregen we op 14-10 ons eerste matchpoint, het perfecte moment om ook Koen nog bij het spel te betrekken. Ondanks een fabelachtige sprongservice als eerste balcontact werd het punt verloren, maar direct hierna werd de wedstrijd toch binnen gesleept: 15-11.

De conclusies van het weekend:
In tegenstelling tot Heren 2 hebben wij deze week wel weten te winnen.
Heren 3 is nog steeds de ongeslagen koploper in de promotieklasse.
Jurjen weet vanalles over de raarste onderwerpen.
Parkeren in Amsterdam kost nogal wat.
Met een negatief doelsaldo (94-106) kan je ook winnen.
Verjaardagen kunnen beter na de wedstrijd gevierd worden.“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Familie Macaco
 • Anne
 • Kafka
 • Elko's opa
 • Ingrid
 • Willeke, scheids dames 4
 • Els en Wijbe
 • Emy en Huib Coppens
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Opa van Anne
 • Paul en Jeanette
 • Jenny
 • Marianne Groeneveld
 • Gargamel
 • Lynne & Mike
 • Walter & Maria
 • Art van Iperen
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?