Jongens B wordt 5e van Nederland

Gepost op dinsdag 19 maart 2013 door Stefan ten Voorde

Jongens B wordt 5e van Nederland

Zaterdag 16 maart. Dé dag van het jaar voor het jeugdvolleybal. De finales van het Nederlands Kampioenschap stonden voor de deur! Doorgaans gespeeld in Apeldoorn, maar dit jaar had Nijmegen de organisatie in handen. Alles was anders dit jaar, behalve dat Gemini-S weer in de finale stond! Het B-team met coaches Pepijn, Remko en Thijs hadden zich na een zinderende halve finaleronde geplaatst voor de beste 8 teams van Nederland! Een betere voorbereiding konden we onszelf niet wensen, en om kwart voor acht vertrokken de 14 vedettes plus aanhang richting Nijmegen!

De eerste wedstrijd was tegen het nog onervaren maar vastberaden NVC! Terwijl Gemini-S er inmiddels al 4 finales op had zitten was het voor de jongens uit Nieuwegein een nieuw terrein. Na warmlopen in de mooie sporthal konden we beginnen! Spanning was aanwezig bij de jongens van Gemini-S, maar in de juiste hoeveelheid. De eerste set werd heel knap door Gemini met 25-19 gewonnen! Het niveauverschil was aanwezig, maar werd versterkt door het fantastische spel van Gemini-S! Ook in de tweede set was Gemini-S aan de winnende hand, en na een aantal mooie servicereeksen van Niels en Frank konden we doordrukken (en niet te vergeten die legendarische eerste tempo bal op midden van Stefan Fey - red). 2-0 winst in eerste wedstrijd dus! Het mooie was dat niemand excelleerde, maar dat we een fantastische teamprestatie neerzetten.

De tweede wedstrijd was tegen titelkandidaat Voreo! Gelijk aan het begin van de wedstrijd werd de toon al gezet. Een titanenstrijd van twee bruten, zo zou het na afloop in de kranten staan. Voreo terend op harde klappen, Gemini-S op vechtlust en technisch zeer goed spel. De set werd bloedspannend, maar jammer genoeg trok Voreo aan het langste eind (25-23).

Jammer genoeg moesten we het slechts nemen met een verlies in de eerste set. Weer even concentreren en het moest ons weer lukken! Het spel liep erg gelijk op aan het begin, tot dat Voreo een voorsprong begon te krijgen. Al snel stonden we achter en wisten het even niet meer. Na een goeie time-out van de coach gingen we weer met volle bak het veld in, erop of eronder. We wisten het weer ontzettend ver te schoppen! Het spel ging lekker, maar toch wisten we de achterstand niet in te halen, zo kwamen we dus op een eindscore van 18-25, en een 0-2 verlies.

Na deze wedstrijd kwam er weer een wedstrijd rust aan. Iedereen ging even lekker relaxen en pakte zijn rust voor de volgende wedstrijd, tegen onze halve finale rivalen, Alterno. Het was alles of niets voor die kruisfinale, die we toch echt graag wouden gaan spelen!

We deden weer allemaal onze warming-up en konden zo weer de wedstrijd gaan spelen. Het spel liep minder goed dan we verwacht hadden in de eerste set, Alterno scoorde nog vrij makkelijk en wij kwamen er met moeite doorheen. Toen Wouter Arink er in kwam wisten we het spel al iets beter op te pikken en begonnen weer iets te scoren, echter wisten we het niet ver genoeg te schoppen om onze achterstand op ze in te halen. Aldus een 0-1 achterstand met 19-25 op het scorebord.

We kregen van coach Pepijn de opdracht om zo lekker mogelijk te spelen en niet te richten op wat er zou gebeuren met de score. Echter dacht toch iedereen er steeds aan, wat als we die 25-18 niet halen, dan is het voor ons over… Al met al gingen we weer het veld in en probeerden koste wat het kost te winnen, maar weer lukte het niet om door hun spel heen te breken. We kregen weer een achterstand op het scorebord te zien en lukte niet om dichterbij te komen. We knokten en knokten, maar niks hielp, ze haalden alweer de 25.

Dit betekende dus voor ons dat we naar huis konden gaan. Helaas was er geen mooie top 4 voor ons beschikbaar en moesten we het uiteindelijk doen met de 5e plek, wat nog steeds niet slecht was voor een talentvol team! We wisten het ver te schoppen en zijn zeker trots op onze prestatie, ondanks dat we de kruisfinales niet haalden.

De dag eindigde in een teleurstelling. Maar we hielden ons vast aan de prachtige tijd die we met het team! Hulde aan de coaches, die veel tijd en goeie moed in ons hebben gestopt. Tot volgend jaar zeggen we dan! The End...“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Kafka
 • Familie Macaco
 • Gargamel
 • Lynne & Mike
 • Art van Iperen
 • Jenny
 • Els en Wijbe
 • Willeke, scheids dames 4
 • Elko's opa
 • Emy en Huib Coppens
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Anne
 • Opa van Anne
 • Walter & Maria
 • Marianne Groeneveld
 • Ingrid
 • Paul en Jeanette
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?