Kerstvolleybaltoernooi Assen 2012

Gepost op maandag 31 december 2012 door Wijbe Koster

Kerstvolleybaltoernooi Assen 2012Kerstvolleybaltoernooi Assen 2012Kerstvolleybaltoernooi Assen 2012

Lig ik tweede kerstdag 's avonds om 23.00 uur op mijn luchtbed in lokaal 101 op de eerste verdieping in het Vincent van Gogh College naar het plafond te staren. En zie ik boven de andere rij luchtbedden een geweldige fallus aan het plafond…Waarschijnlijk voor "frisse lucht" . Ja, Assen gaat beginnen !! Oei , oei ….

OK. Op naar beneden, naar de Aula, en het feest trekken we los! Muziek en veel rook binnen (machine) en buiten (paffen). En natuurlijk drinken. Torentjes bouwen . Praten, schreeuwen, eerst even over volleybal, maar al gauw over de meest uiteenlopende zaken… En ja, die Gemini-S mannetjes zijn best wel leuke en sociale gastjes. Ik vermaak me best en geniet. Nog een biertje? Nog eeeen …. torentje, torentje bussenkruit…

Het is wel een klein slaapje van 03.00 uur tot 07.30 uur. Maar ja, het was ook maar pas het begin hè. De beide Gemini-S teams vertrekken na het ontbijt naar de verschillende sporthallen voor hun wedstrijden. Ikzelf kon jammer genoeg natuurlijk maar bij één team tegelijk zijn. In de Timp speelt Gemini-S 1 (is het huidige H3 team) zijn wedstrijden. Dat was meteen raak ! Een volledig Devolco H1 was net iets te sterk voor ons en van Zaanstad verloren we met 28 – 26 en 25 – 23. Intussen per sms-je vernomen dat het andere Gemini-S team 2x heeft gewonnen. In de Timp worden de twee volgende wedstrijden door Gemini-S 1 gewonnen. Inmiddels is het wel 20.30 uur. We besluiten naar de Italiaan te gaan om te eten. Na enig zoeken vonden we dan toch onze verleden jaar goed bevallen "Italiaan". Het was een gezellig eten en bijeen zijn. Tegen 23.00 uur verlieten we weer voldaan deze inmiddels geheel lege eetgelegenheid en gingen ons in het "Salland" op het feest storten. Ik heb me daar goed vermaakt en het ging weer van … biertje ? .. biertje !.. torentje, torentje….

De volgende dag dus sliepen we om drie uur. Gemini-S 2 moest vroeg hun eerste wedstrijd spelen. Zij dus om 8.00 uur eruit – en het andere team natuurlijk ook klaar wakker … - en raaacen naar de Spreng. Gemini-S 1 had dus alle tijd om rustig te ontbijten. Maar plots was er haast. Niet goed gekeken in het programma : de eerste wedstrijd voor vandaag begon niet om 11.00 uur maar om 10.30 uur. En we moesten nog douchen, opmaken, warmlopen enz. enz. Toch ook weer raaacen . Beide teams van Gemini-S speelden deze dag goed. Gemini-S 2 bereikte zelfs de kruisfinales. Prima MANNEN !! Ongeslagen werden zij nr. 1 in hun poule van 9 teams. Gemini 2 werd 4 e in hun poule van 9. Na de gewonnen kruisfinale van Gemini-S 2 tegen Langhenkel Orion (eigenlijk een makkie) gezien te hebben, ging ik met Gemini-S 1 naar de "Chinees" . Vanaf 20.45 uur zaten we aan tafel en namen we met speeches en knuffels voor een tijdje afscheid van Olivier. Hij gaat voor vier maanden i.v.m. studie naar Winnipeg in Canada. Na een emotioneel afscheid van Olivier op station Assen keerden wij om half twaalf terug naar het "Salland" en stortten ons meteen op het feesten en zo te zien was Gemini-S 2 alweer aan het torentjes bouwen. Na enige polonaises en dansen ging het grootste deel van de beide teams naar de "Zusjes de Boer" op de Markt in Assen . Hier werd het feesten voortgezet. Alhoewel … Eerst een kwartiertje in de kou wachten of je toegelaten werd; dan in staande houding lepeltje / lepeltje - geen enkele bewegingsruimte ; kleffe lijven; kan niet bij je eigen drankje komen; oef, geef me lucht eh, eh, eh…. Om vier uur dan weer lekker slaaaapeeehh.

Toch een beetje nerveus die mannen van Gemini-S 2. Al om 09.00 uur weer op, maar ze moesten hun halve finale pas spelen om 11.00 uur. Enfin, iedereen dus weer wakker. Ook de TV-hoek – ja, die teeveetjes kunnen ronken hoor. De Heren van Gemini-S 2 togen om kwart voor tien naar de Timp voor het spelen van de halve finale. De Jonkies van Gemini-S 1 gingen al helemaal bepakt pas om kwart voor elf naar de Timp om hen aan te moedigen. De eerste set tegen het versterkte Olhaco was in no time voorbij. Dik verloren. Maar de tweede set verliep onverwachts veel en veel beter. Uiteindelijk werd het 25 -23 voor Olhaco. De beide Gemini-S teams waren nu uitgespeeld en keerden huiswaarts. Iedereen die ik bij het vertrek sprak vond het bijzonder fijne dagen. Wat is dat bijzondere dan? Ik denk goed volleybal en bovenal kameraadschap !“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Anne
 • Opa van Anne
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Lynne & Mike
 • Ingrid
 • Art van Iperen
 • Willeke, scheids dames 4
 • Kafka
 • Paul en Jeanette
 • Marianne Groeneveld
 • Gargamel
 • Jenny
 • Familie Macaco
 • Elko's opa
 • Els en Wijbe
 • Walter & Maria
 • Emy en Huib Coppens
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?