Niels en Bob winnen Indoor Junior Beach toernooi

Gepost op maandag 02 maart 2015 door Niels Dijkshoorn

Niels en Bob winnen Indoor Junior Beach toernooi

Met goede moed en weinig internettegoed ging team Dijkshoorn/Ten Haaken op weg naar The Beach in Aalsmeer. Na een lange reis in de vroege ochtend van 26 februari kwamen we aan. In de fraaie indoor zandbak stond een vol programma beachvolleybal voor de boeg. Meteen bij aankomst werd de wifi code gekraakt door Bob en gratis wifi was een feit. Nu konden we de hele wereld vertellen hoe goed we bezig waren.

Al snel kwamen de eerste lange jongens binnen en na een koude winter en een groot verlangen naar het zand konden we beginnen aan onze eerste poulewedstrijd. We konden gelijk warmspelen met een niet al te moeilijke wedstrijd. De 1e set werd binnengesleept met 21-13 en toen de motor draaide werd het zelfs 21-4, met een service serie van 13 punten door Niels en een achterwaarts shotje van Bob. Onze volgende poulewedstrijd was tegen de tweeling van Nivo. Ze leken zoveel op elkaar dat we maar gewoon ‘hard’ gingen serveren. Iets meer eigen foutjes, maar de sets alsnog binnengehaald met 21-17 en 21-13.

Als poulewinnaar konden we een kleine pauze nemen en doorgaan naar de winnaarspoule. We moeten toegeven dat we toch lichtelijk schrokken van de andere poule, een aantal beukelaars die toch wel een stukje groter waren. Toch kozen wij ervoor om te gaan spelen zonder blok en de tegenstander weg te ketsen met de service. De eerste wedstrijd was tegen 2 jonge talentjes die erg fanatiek in het veld stonden. Totdat ze onze lekkere floatjes gingen ketsen. Bij elkaar opgeteld kwamen ze met de 2 sets net boven de 10 punten uit. De tank was weer bijgevuld door de vele liters Extran en we hebben een aantal mooie dingen laten zien. Doordat Bob afgelopen jaar ook weer een stukje gegroeid is, maakte we het de tegenstander moeilijk met de service keuze. We hakten de ballen er namelijk allebei in, om de beurt.

Onze volgende tegenstanders waren een dwerg en een reus. We hebben letterlijk alles geserveerd op de dwerg en de reus heeft in totaal 1 bal geslagen (tweeslag). Hierdoor wonnen we beide sets met 21-18 en 21-15.

Onze laatste wedstrijd werd een echte grande finale. Met beiden 2 wedstrijden gewonnen maakten we ons klaar voor de beslissende wedstrijd. Het waren de jongens waar we de eerste wedstrijd tegen gespeeld hadden. Alleen blijkbaar moesten ze even inspelen, want nu draaide hun motor op volle toeren. In de eerste set waren we erg aan elkaar gewaagd, maar de tegenstander liep steeds met 3 punten voor op ons. Zij speelden weer met blok en deze keer had de jongen achterin het veld bijna alles. Alles werd geserveerd op Bob, die na veel perfecte service passes uiteindelijk wel moe begon te worden. Dit zag je aan de shotjes die helaas aan de verkeerde kant van het veld vielen. We hebben het uiteindelijk nog heel spannend gemaakt: 18-20 achter, die we terugpakten tot 20-20 en met beiden een aantal setpoints ging deze set verdient naar de tegenstander, 22-24. De tweede set verliep eigenlijk hetzelfde en de tegenstander stond zelfs met 17-20 voor. Na sterk mentaal spel en een steady service van Niels maakten we 5 punten op rij en wonnen we de set met 22-20.

We stonden nu gelijk in gewonnen sets en zelfs voor in doelsaldo. Maar een 3e set tot de 15 was toch eerlijker en na een kwartiertje rust moesten we gelijk weer aan de bak. Na een ferme tactiekbespreking en felle warming-up waren we helemaal klaar om te knallen. 2e plek was geen optie en we begonnen meteen met een sterke service. Na 7 punten op rij met mooie aanvallen en strakke floats hadden we een goede kans om de titel te pakken. De tegenstander kwam nog wel terug tot 12-8, maar door het secuur uit te spelen, wonnen we met 15-8 het toernooi. Dit betekende een gratis ticket naar het beachcircuit toernooi op 27 juni tijdens het WK beachvolleybal en natuurlijk een fraaie gouden medaille. Een geslaagd dagje beachvolleybal en bij thuiskomst meteen weer door naar de zaal.“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Paul en Jeanette
 • Anne
 • Gargamel
 • Walter & Maria
 • Emy en Huib Coppens
 • Ingrid
 • Opa van Anne
 • Jenny
 • Willeke, scheids dames 4
 • Elko's opa
 • Familie Macaco
 • Art van Iperen
 • Marianne Groeneveld
 • Els en Wijbe
 • Kafka
 • Lynne & Mike
 • Ben en Margriet Hiemstra
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?