Nieuws rondom Kerkelanden

Gepost op vrijdag 22 augustus 2014 door Koen van der Kroon

Na een heerlijke zomer begint het weer nu wel aardig mee (tegen?) te werken, want het verlangen naar binnen sporten groeit per regenbui. Het zaalseizoen staat dus op het punt van losbarsten! Voor iedereen weer even wennen, na een periode van welverdiende rust of activiteit op het zand gaan we weer de zaal in, en wat voor zaal! Komend seizoen zullen wij onze trainingen en wedstrijden gaan spelen in de Kerkelandenhal!

Jullie hebben mogelijk via de berichtgeving in de media vernomen dat de overgang naar de Kerkelandenhal niet zonder slag of stoot is gegaan, en dat dit zich ook nu nog steeds voortsleept. Via deze weg willen we jullie toch wat meer informatie geven over wat er afgelopen periode ten aanzien van de zaal is gebeurd en wat er nog op ons af gaat komen.

Zoektocht naar een hal
Al begin vorig seizoen hebben we met het bestuur besloten om naar de mogelijkheden van spelen in een andere hal te gaan kijken. De twee belangrijkste redenen waren:

1. De velden die in Dudok Arena beschikbaar zijn voor volleybal zijn te krap voor trainingen en wedstrijden. Het gaat het hierbij met name om de technische eisen van NeVoBo (ruimte om het veld/achter de achterlijn) bij wedstrijden, en het kunnen trainen op “wedstrijdwaardige” velden.
2. Met de overgang van onze beachlocatie zijn we ons eigen clubhuis kwijtgeraakt. Het zeer diverse tegelijker tijd gebruik van de Dudok Arena (fitness, basketbal,badminton, voetbal etc.) in de uren dat wij aanwezig waren, maakte dat we ons eigen ‘honk’ kwijt raakten.

Na een rondgang kwamen we uit bij de Kerkelandenhal, waarbij beide punten er positief uit sprongen:
1. De velden in de Kerkelandenhal, voor training en met name ook wedstrijden, voldoen aan de NeVoBo eisen en zijn ook ruimer dan we gewend zijn.
2. Bij de Kerkelandenhal zit een sportcafé waarvan de uitbater graag met ons samen wil werken om er ons eigen club-honk van te maken.

Contact met de Gemeente
Vervolgens hebben we contact gezocht met de gemeenten en met een andere kleine sportclub die als gevolg van onze switch ook zou moeten verschuiven in trainingsdag of moest wijzigen van hal. Hierover zijn diverse gesprekken gevoerd met de wethouder, het bestuur van Gemini-S en het bestuur van de andere sportvereniging. Eind maart kwam uiteindelijk de beslissing van de toenmalige wethouder de heer E. Boog, waarin onze aanvraag om naar de Kerkelandenhal te gaan werd gehonoreerd. In zijn motivatie gaf hij aan dat Gemini-S als binnensportclub, en groter dan de betreffende andere vereniging, volgens de beleidsregels van de gemeente zelf voorrang had bij de toewijzing van de zaal-inhuur.

Op 4 juni werd ons echter medegedeeld dat de nieuwe wethouder de heer F. Voorink, die na de gemeentelijk verkiezingen van het voorjaar was aangesteld, de beslissing van zijn voorganger wilde terugdraaien. Dit, ondanks dat de beleidsregels voor de toewijzing van zaal-inhuur niet zijn veranderd. Primaire reden was dat de andere sportclub getroffen zou worden door de wijziging die Gemini-s graag wilde.

Vervolgens hebben er weer een groot aantal gesprekken en briefwisselingen plaatsgevonden. Waarbij het twistpunt met name was of de beleidsregels belangrijker zijn, of dat wij als grote en actieve vereniging moeten inschikken om de kleintjes te faciliteren. Daarnaast speelt ook nog steeds de vraag of de wethouder überhaupt een besluit van zijn voorganger mag terugdraaien…

En nu?
Als bestuur zijn we strijdbaar en vinden we, zeker ook na allerlei advies van betrokkenen en specialisten op dit vlak, dat we in ons recht staan en daar ook voor willen knokken. 27 augustus om 20:00 uur is er een vergadering van de betreffende commissie van de gemeenteraad met de wethouder. Voor deze vergadering hebben wij spreektijd aangevraagd om onze positie te verduidelijken. Daarnaast gaan wij er nog steeds van uit dat de beslissing van de wethouder van eind maart j.l. nog steeds staat. Dit zullen we komende week ook naar de betreffende vereniging en de gemeente communiceren.

Mochten jullie nog vragen hebben, stel ze dan aan iemand van het bestuur! We lichten het graag toe!

Komende week krijgen jullie allemaal de kans om onze mooie nieuwe thuishal te bekijken. Hopelijk zijn jullie het met ons eens dat het waard is hiervoor te knokken als vereniging! Heel veel plezier dit komende seizoen en we zien elkaar vast in de zaal!


Namens het bestuur,

Koen van der Kroon
Voorzitter Gemini-S“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Lynne & Mike
 • Opa van Anne
 • Gargamel
 • Walter & Maria
 • Marianne Groeneveld
 • Elko's opa
 • Kafka
 • Ingrid
 • Paul en Jeanette
 • Els en Wijbe
 • Art van Iperen
 • Jenny
 • Emy en Huib Coppens
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Willeke, scheids dames 4
 • Anne
 • Familie Macaco
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?