Tauw Gemini-S speelt goed maar vergeet te winnen

Gepost op zondag 20 januari 2013 door Tim de Bree

Gisteren stond voor de lange mannen uit Hilversum de wedstrijd in Voorburg tegen Visade op het programma. Een tegenstander die ons goed ligt en waar wij altijd prima wedstrijden tegen spelen. Dit bleek ook gisteren weer. Ondanks de magere personele bezetting (door blessures waren er gisteren slechts 8 fitte spelers beschikbaar) speelde Tauw Gemini-S een zeer goede wedstrijd met meer dan genoeg kansen om 2 of 3 punten aan het conto bij te schrijven. Helaas wisten de mannen uit Hilversum zich zelf niet te belonen voor het goede spel en bleef de winst en de punten met 3-2 in Voorburg achter.

De eerste set werd gestart met Erik, Tom, Pepijn, Bas, Remko Tim en Libero Mark. Tauw Gemini-S startte geconcentreerd en fel aan de wedstrijd. Met een goed verzorgd passing en side-out spel, veel servicedruk en een sterke blokkering werd Visade Voorburg onder druk gezet. Dit resulteerde in een comfortabele voorsprong van steeds 3 a 4 punten die niet uit handen werd gegeven. De set werd met een lekker killblock van Pepijn met 19-25 winnend afgesloten.

Met enkele spelerswisselingen aan de kant van Visade Voorburg werd de 2e set gestart. Tot de 10 punten kon Tauw Gemini-S de manier van spelen uit de eerste set vasthouden. Daarna kwam Visade Voorburg met name door een aantal listige services beter in de wedstrijd. Nu was het aan hen de beurt om een marge van 3 a 4 punten op te bouwen en zo de set richting het einde vol te spelen. Boven de 20 wist Tauw Gemini-S een mooie comeback te maken. Echter met een fout service op 24-23 was de set voor Visade Voorburg en was het 1-1.

De comeback aan het einde van de 2e set gaf de Hilversumse mannen weer nieuwe energie voor set nummer 3. Het goede spel van de eerste 1,5 set kon weer worden opgepakt en de punten werden lekker binnen geslagen, geserveerd en geblokkeerd. Halverwege deze set kregen we het passend wat lastiger. Dit werd opgelost met een briljante wissel. De van een blessure herstellende midden-aanvaller Elko werd ingewisseld voor passer-loper Tom. Het resultaat voor Elko: 3 rotaties moeiteloos doorgekomen en een 100% bovenhandse passing…Hulde!!!! Met de nieuw ingebrachte energie van Elko wist Tauw Gemini-S de set met 22-25 te winnen en was het 2-1 in sets.

De vierde set moest dus de set van de waarheid worden voor de Hilversummers. En zo werd er ook gespeeld. In het eerste gedeelte wisten wij door vooral een sterke service een steeds grotere marge te creëren. Dit was echter het moment waarop het tot dan toe aardig fluitende arbitrale duo besloot dat het voor hen tijd werd om zich met de wedstrijd te gaan bemoeien. Met een flink aantal verkeerde en onbegrijpelijke beslissingen wisten zij mooie series en het ritme aan de Hilversumse kant te doorbreken. Visade Voorburg wist hiervan te profiteren en kon de set uiteindelijk met 25-22 afsluiten en de stand naar 2-2 brengen.

De 5e set moest dus de uitkomst gaan bieden. Hierin gaven beide teams geen duimbreed toe. Tauw Gemini-s had op de veldwissel met 8-7 een minimale voorspong. Deze voorspong bleef ook boven de 10 intact waardoor de winstkansen zeker aanwezig waren. Op de stand 12-12 waren er echter 2 fouten op rij aan Hilversumse kant. Hoewel de stand nog wel teruggebracht kon worden naar 13-14 wist Visade Voorburg uiteindelijk de 5e set met 15-13 te winnen.

Hoewel er toch 1 punt is meegenomen naar Hilversum overheerst toch het gevoel dat er gisteren meer in had gezeten. Met iets meer geluk, minder arbitrale blunders en focus op de belangrijke momenten had Tauw Gemini-S met de winst naar huis kunnen gaan. De manier van spelen geeft veel vertrouwen voor onze volgende wedstrijd. Over 2 weken staan we tegenover Taurus, de nieuwe koploper van de Topdivisie. De wedstrijd start om 20.00 uur in sporthal de Kruisboog in Houten. Tot dan!!!“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Walter & Maria
 • Paul en Jeanette
 • Art van Iperen
 • Gargamel
 • Lynne & Mike
 • Anne
 • Opa van Anne
 • Jenny
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Willeke, scheids dames 4
 • Kafka
 • Ingrid
 • Emy en Huib Coppens
 • Elko's opa
 • Marianne Groeneveld
 • Familie Macaco
 • Els en Wijbe
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?