Titanenstrijd tussen Gemini-S en Protos

Gepost op donderdag 24 november 2016 door Daniel Rothmund

In de promotieklasse stond zaterdag de grote kraker tussen nummer één Protos en nummer 2 Gemini-S op het programma. Voor de wedstrijd was het verschil slechts één punt in het voordeel van Protos, maar Gemini was de laatste ongeslagen ploeg in de competitie. Het beloofde een epische strijd om de koppositie te worden.

 
We begonnen met dokter Klaaf als spelverdeler, Jerommeke op de diagonaal (die voor de wedstrijd de tegenstander al zwaar had geïntimideerd middels zijn push ups met klappen achter z'n hoofd), hang time Toon en baltovenaar Peter op midden, de aanvoerder en  voorzitter samen op buiten terwijl ondergetekende af en toe in het achterveld wat ballen omhoog moest werken.
 
De eerste set werd door beide ploegen scherp verdedigd in de rally, maar de servicepass ging net was minder. Het resultaat was een spannende set met een aantal mooie lange rally's. De scores lagen de hele set dicht bij elkaar, maar uiteindelijk trok Protos met 25-22 aan het langste eind.
 
Geen begin zoals we het graag hadden gezien, maar nog genoeg kansen om het om te keren. De tweede set lag wederom dicht bij elkaar en het kostte beide teams de nodige moeite om de bal direct op de grond te krijgen, er lag meestal een verdediger onder. Dokter Klaaf wist de bal op de belangrijke momenten goed af te leveren en mede dankzij een paar balletjes in de brievenbus sleepten wij de set eruit: 25-22.
 
Twee sets gespeeld en alles nog in evenwicht, de wedstrijd begon weer opnieuw. Het enige verschil: Nelis kwam erin als spelverdeler. Buiten deze wijziging veranderde er niet zo veel aan het spel, de buitenaanvallers van Protos hadden moeite om er doorheen te komen, maar ook wij zelf wisten niet gemakkelijk te scoren. Het was wederom een spannende set, gelukkig hebben we op dit soort moment profijt van de nieuwe wisselregels: dokter Klaaf kan er meerdere keren in komen voor de service. Klaaf kwam er in, bracht een prachtige serve binnen het veld, maar hang time Toon was even bij de bank blijven hangen, in plaats van op linksvoor. Vakfout. Boven de 20 speelden beide teams erg scherp, maar na set points over en weer trok Protos met 27-25 aan het langste eind.
 
De vierde set begon en de wedstrijd was nog alles behalve beslist, onze nieuwe aanwinst van dit seizoen Jorn kwam erin op diagonaal. Wij beginnen vrij matig en stonden al snel op een 5-1 achterstand. Na een peptalk en wat tactische aanwijzingen van coach Sunny herpakten we onszelf en liepen we stukje bij beetje in. Richting de 15 punten kwamen we weer in de buurt van Protos, maar wat was er nou weer aan de hand? We stonden wederom een punt lang met een man te weinig in het veld (deze keer zonder dat de scheidsrechters het door hadden), deze keer was Daniël iets te ver doorgedraaid en in plaats van linksachter was hij alvast op de bank beland. Gelukkig wisten we ons te herpakken en liepen we ook het laatste beetje achterstand in en stonden we telkens gewoon met 6 man in het veld. Op het 3e setpoint was het raak: 27-25 voor ons.
 
Zo konden we na 4 wederom opnieuw beginnen. Hoewel er tegenwoordig niet meer getost mocht Max als eerste kiezen, dat voelt toch haast als een gewonnen toss. Inmiddels was de sfeer in en om het veld fantastisch. De dames van Protos en onze Dames 1 lieten zich horen, net als de wachtende jeugd en mensen op de tribune, iedereen verzamelde zich om het veld voor de ontknoping van deze kraker. Toon begon met serveren en we stonden al snel op 3-0 waarna Protos een time out nam. Helaas kwamen wij minder scherp uit deze time out en liep Protos snel naar een 6-4 voorsprong. Hoewel de wedstrijd al ruim 2 uur bezig was wisten beide ploegen nog steeds prachtige verdedigende acties en mooie rally's te laten zien, in deze laatste set viel het helaas niet wat beter aan de kant van Protos en na een wissel bij 8-5, wisten zij met 15-10 de wedstrijd binnen te slepen.
 
Namens heel heren 2 wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de support en de mooie sfeer die gecreëerd werd. Inmiddels staat Protos dus eerste met 2 punten voorsprong op ons, volgende week zijn we een weekje vrij om te bekomen van deze wedstrijd en op 3 december mogen wij weer aantreden voor een uitwedstrijd bij AGAVS.“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Opa van Anne
 • Paul en Jeanette
 • Familie Macaco
 • Anne
 • Jenny
 • Marianne Groeneveld
 • Kafka
 • Emy en Huib Coppens
 • Gargamel
 • Art van Iperen
 • Ingrid
 • Willeke, scheids dames 4
 • Elko's opa
 • Lynne & Mike
 • Els en Wijbe
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Walter & Maria
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?