Verslag halve finale Open Club

Gepost op maandag 11 februari 2013 door Jongens B

Verslag halve finale Open Club

Aldaar in het vroege sneeuwparadijs van 9 februari, de dag van de asics open club halve finale, die onze talentvolle jongens B gingen spelen. Kwart voor 9 stond iedereen al weer bij Dudok om richting Eerbeek te gaan om in een mooie poule tegen Alterno, Apollo 8, Flamingo’s en VC Zwolle te spelen.

We kwamen allemaal al lekker vroeg aan bij sporthal de Bhoele, en gelukkig zat de sneeuw niet tegen onderweg. Als eerste stond de wedstrijd om 10.30 uur tegen VC Zwolle op het programma.

Vol zelfvertrouwen gingen we de zaal in, die er erg mooi uit zag! Eenmaal ingespeeld en al maakte coach Pepijn de teamopstelling bekend. Zodra het eerste fluitsignaal klonk speelden we meteen met alles wat we hadden. We speelden zo de Zwollenaren de eerste set helemaal van het veld! Ook de tweede set begon uitmuntend. Met veel gejuich van het team en ook het publiek scoorden we punt na punt en pakten zo ook deze set. De eerste wedstrijd al een 2-0 overwinning, dat voelde toch wel erg lekker.

Meteen na de wedstrijd tegen VC Zwolle moesten we al tegen de volgende tegenstander: Alterno.  Heel snel hadden we allemaal een kleinigheidje gegeten om de hongerige buikjes van het goede spel van de vorige wedstrijd te stillen. Deze wedstrijd begonnen we weer met dezelfde opstelling als de eerste wedstrijd en we gingen er uiteraard ook weer volle bak tegenaan. Alterno bood al meer tegenstand dan Zwolle, maar met al het harde werk pakten we toch mooi met een paar puntjes meer de eerste set! Snel weer een slokje water en ook de tweede set ging alweer van start. Aan het begin pakten we het goed op, maar daarna zakten we in en wisten onze achterstand niet meer in te halen.. Zo speelde we heel zuur 1-1 tegen Alterno, dus dat is maar 1 puntje in de pocket.

Gelukkig hadden we nu wel een wedstrijd rust, en konden zo op ons gemak wat gaan eten en drinken om energie op te doen voor de volgende wedstrijd tegen Apollo 8, die tot dan toe alle 2 de wedstrijden gewonnen hadden.

Na de rust gingen we weer lekker inspelen, ook weer met dezelfde basisopstelling als voorgaande wedstrijden gingen we het veld in. Ook hier begonnen we al erg goed, met een paar puntjes uitloop kwam we al snel op voorsprong. Echter wist Apollo na een mooie
servicereeks de achterstand in te halen. Binnen een mum van tijd stond het al 17-23 voor Apollo 8. We wisten de achterstand nog tot 23-24 te brengen, maar het was te laat.. We verloren op een haar na de eerste set. Met wat wisselbeleid van Pepijn ging de tweede set van start. Deze begon weer erg goed en we kwamen weer op een voorsprong, maar ook deze gaven we op een gegeven moment weer uit handen en kwam al snel op een verlies tegen Apollo 8.

0-2 Dat was zonde.. Nog steeds dezelfde 3 puntjes die we hadden. Net als wij hadden Alterno er ook 3. De spanningen liepen hoog op. Al helemaal toen Frank verbazingwekkend te vinden was bij fysio met last aan zijn schouder, niet goed dus.. Gelukkig wist de fysio zijn
schouder lekker in te tapen, om zo toch verder te kunnen spelen. Na de nederlaag tegen Apollo 8 gingen de jongens gestaag door. Ondanks het verlies gingen we met frisse moed en strijdlust de volgende wedstrijd in. Flamingo’s was de tegenstander. Het beloofde een spectaculair schouwspel te worden, vooral omdat Gemini móest winnen. Bij verlies of gelijk spel kon een derde of tweede plek in de poule namelijk niet meer veilig worden gesteld, en waren de kruisfinales buiten bereik…. Wel moet erbij gezegd worden dat ook deze wedstrijd voor Flamingo’s de belangrijkste van de dag was: zij moesten minstens 1 set van ons winnen.

De mannen van Gemini begonnen goed en geconcentreerd aan de eerste set. Met name service/rally pass van libero Bob ten Haaken begon steeds beter te lopen waardoor de spelverdelers van Gemini-S Frank en Hinne de wedstrijd meer en meer in handen kregen. Met
aanvallen op buiten werd veel gescoord, maar goed om te zien was dat ook in deze wedstrijd via de spelverdelers en de middenmannen veel punten werden gemaakt. Een ander zeer positief punt aan de wedstrijd was het optreden van de wisselspelers, coaches en publiek. Onder luid gejuich en aanmoediging werd Flamingo’s van de mat gespeeld door Gemini-S. De eerste set werd met duidelijke cijfers binnengesleept. De moed zat er nu natuurlijk goed in, en precies zoals in de eerste set gingen we door in de tweede. Met aanvallen (en prikballetjes) werd er vanuit alle hoeken gescoord. Flamingo’s wist niet meer waar ze het moesten zoeken. Gemini won de tweede set dik met 25-11.

Hopppaaaaa! Prima wedstrijd! En een gedeelde tweede plaats in de poule! Dit betekende dat we de kruisfinales hadden behaald. En onze tegenstander was dezelfde als die van twee jaar geleden, toen we met Gemini-S bij de jongens C de finale verloren en zo tweede van Nederland werden. De wraakgevoelens borrelden al op bij de mannen Gemini-S, dit keer zouden we ze pakken! Sudosa-Desto was de tegenstander..

Goed aan deze wedstrijd vond ik zelf dat we gelijk de druk er op zetten. Fouten van de tegenstander werden meteen afgemaakt en er werd in de service en verdediging geconcentreerd gespeeld. Dit was eigenlijk verbazingwekkend, want we hadden er al 4
wedstrijden op zitten. Het ging gelijk op tot aan het eind van de set. Gemini-S had de overhand en kon de set rustig uitspelen. Als ik het me goed herinner was het 25-18 voor Gemini-S! Winst in de eerste set. In de tweede set maakte Gemini-S vooral gebruik van het zwakke punt van Sudosa, de pass. Door goed serveerwerk van alle spelers konden we een ruime voorsprong uitbouwen, heel onverwachts eigenlijk! Opnieuw werd spanning hoog voor Sudosa-Desto. Heel de tribune, de bank en het veld zorgden met veel geschreeuw ervoor dat de Assenaren niet meer wisten waar ze het moesten zoeken. De tweede set werd (opnieuw uit mijn hoofd) met 25-11 gewonnen door gemini! 2-0 winst, en REVANGE!

Een prima resultaat, en een geweldige dag! Bedankt coaches, alle spelers en het publiek!

We zien jullie in de finale. Alweer….

Frank en Stefan“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Emy en Huib Coppens
 • Ingrid
 • Walter & Maria
 • Elko's opa
 • Gargamel
 • Opa van Anne
 • Kafka
 • Art van Iperen
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Familie Macaco
 • Jenny
 • Lynne & Mike
 • Anne
 • Willeke, scheids dames 4
 • Els en Wijbe
 • Marianne Groeneveld
 • Paul en Jeanette
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?