Wedstrijdverslag Gemini-s H2 vs. Keistad H3 en U H5 vs Gemini-s H2

Gepost op dinsdag 02 februari 2016 door Jurjen van der Garde

Het gebeurt zelden dat in de verslagen wedstrijden worden vergeleken, omdat in de aard van het verslag ligt dat hij over één wedstrijd gaat. Bij deze de uitzondering. Het vergelijken van wedstrijden is niet zonder nut. De partij die wij speelden tegen Keistad was van geheel andere orde dan die tegen US.
 
Soms lijkt het misschien alsof heren 2 maar gewoon iets doet, God zegen de greep (en dat is ook zo), maar toch willen wij allemaal eigenlijk wel triomferen. Beide ploegen ons niet onbekend, bereidden wij ons bij Keistad voor op een hoop gerommel en gezeur en bij US op een hoog blok en lastige middenaanvallen. Naast de mentale voorbereiding tellen nog de spanning binnen het team, de voorbereiding van de afgelopen week, de eerste paar punten, enz. Het lastige met analyse is dat de ceteris paribus voorwaarde totaal ontbreekt. Hoe komt het nu dat je de ene wedstrijd goed en ontspannen begint en de andere vanaf de start tegen jezelf speelt?
 
De wedstrijd tegen Keistad begonnen wij matig, maar met goede voorbereiding en met een beeld van wat ons te wachten stond. Toch wisten de heren ons 2 sets lang met gerommel en gezeur aan het lijntje te houden om ons dan net op cruciale punten te overtroeven. Uiteraard versterkt door een krampachtig Gemini dat zich voorneemt om op cruciale momenten geen fouten te maken. Want wat gebeurt er dan in het volleybal?! Je gaat fouten maken. Pas na een draak van een derde set met een weggestuurde libero voor Keistad, een hoop gescheld op elkaar door de heren uit Amersfoort en na 50 minuten speeltijd, pakten wij het initiatief en de set met 32-30. De geest bij Keistad leek gebroken en aan spelen kwamen zij niet echt meer toe. Met 25-19 en 15-8 werden de heren op conditie en mentaliteit geklopt.
 
Hoe anders verliep onze pot tegen US. Vanaf het begin speelden wij ontspannen, maar geconcentreerd volleybal. Met een goede service rekende wij af met die lastige middenaanvallen en met diep geslagen aanvallen en wat geluk omzeilden wij die hoge blokkering. Eigenlijk domineerden wij de wedstrijd vanaf het begin. Wisten de Amsterdammers in de eerste set nog 20 punten te halen, het woord voor de tweede set, met 12 punten, is vernedering. 

In de derde set tuinden wij weer is in die tragische val. Een te makkelijke overwinning leidt tot minder concentratie. En terwijl wij een pas op de plaats maakten zette US, toch een beetje wanhopig, alles op alles. Hun service werd strakker, het midden werd vaker aangespeeld uit vreemde hoeken en de heren verdedigden feller. Dit risicovolle spel leidde hen naar de overwinning met 27-25.
 
En dan is het een dubbeltje op zijn kant. Is het spel van US te geforceerd, of houden ze het vol? Kunnen wij ons herstellen. Heb je jezelf tegen het einde van de derde set genoeg in de wedstrijd gewerkt? Heb je geluk of pech? Wij hadden geluk. Een paar netservices die aan de goed kant vallen op cruciale momenten maakten ons leven een stuk makkelijker. Maar met goede serviceseries en een gebrek aan fouten onzerzijds dwing je dat natuurlijk af. De heren van US begonnen met name passend weer fouten te maken, ettelijke keren verdwenen zachte aanvallen, als je ze zo nog mag noemen, tegen het dak en de middenaanvallers kregen, noodgedwongen, setjes waar een slangenmens nog niet bij kan. De laatste set wonnen wij met 27-25. 
 
Waar zitten nu de verschillen in deze wedstrijden? Betere voorbereiding? Die lijkt mij gelijk. Kunnen wij niet tegen gezeik? Mwah, na jaren met enkele jullie allen bekende sujetten te hebben gespeeld lijkt me dat ook geen probleem. Amsterdam, altijd scoren? Ook niet. Volgens mij is het juist die God zegen de greep houding waar wij beter van gaan spelen. Te veel berekening en analyse maakt ons krampachtig. Als wij voor en met elkaar spelen in plaats van tegen een opponent laten wij ons beste spel zien. Een wijze les.“SponsorKliks,

Vrienden van Gemini-S

 • Jenny
 • Art van Iperen
 • Gargamel
 • Anne
 • Opa van Anne
 • Paul en Jeanette
 • Willeke, scheids dames 4
 • Familie Macaco
 • Walter & Maria
 • Kafka
 • Els en Wijbe
 • Ben en Margriet Hiemstra
 • Elko's opa
 • Ingrid
 • Lynne & Mike
 • Emy en Huib Coppens
 • Marianne Groeneveld
Ook Vriend van Gemini-S worden?
Ook Sponsor worden?